Now Reading:
U subotu u Konjščini drugi po redu Horse City Trail 2023, za najbolje su osigurane vrijedne nagrade
Full Article 3 minutes read

U subotu u Konjščini drugi po redu Horse City Trail 2023, za najbolje su osigurane vrijedne nagrade

Sve zaljubljenike u trčanje u Općini Konjščina očekuje prava poslastica ovoga vikenda. Naime, na redu je drugi po redu Horse City Trail 2023.

Utrka će se održati u subotu 26. kolovoza u 10 sati, sa startom kod Društvenog doma Kosovečko u Konjščini. Prijave natjecatelja još su u tijeku i traju sve do dana utrke, odnosno 10 minuta do početka utrke, a utrka se boduje i za Zagorsku trkačku ligu.

Ove godine utrka se sastoji od dviju staza – Blue staza koja je duga 12 kilometara i Green staza duljine 7 kilometara. Utrke su namijenjene za odrasle, ali i za djecu, s time da treba napomenuti da se na utrku na Blue stazi ne mogu prijaviti djeca mlađa od 14 godina, odnosno mogu se prijaviti djeca koja su rođena do 2009. godine.

Startnina za maloljetne natjecatelje je besplatna, dok za ostale natjecatelje iznosi 5 eura. U startninu su uključeni natjecateljski broj te piće i topli obrok.

-Prošle godine smo natjecanje organizirali po prvi puta i imali smo više od 100 natjecatelja iz nekoliko županija. Ove godine, ako nas vrijeme posluži, očekujemo od 150 do 200 natjecatelja. Ovo natjecanje nam je vežno i zbog djece jer im time želimo usaditi važnost sporta i zdravog života – rekla je Patricija Božić uime organizatora utrke, Sportskog društva Mala Erpenja.

Dodala je kako je ove godine organiziran i popratni program pa će tako natjecatelje, kao i posjetitelje, zabavljati DJ KaluG, dok su za djecu organizirane razne igre, odgojiteljice koje će ih zabavljati ali i napuhanac. Što se pak tiče gastro ponude, Izviđači Konjščina će raditi grad s kobasicama, dok će lovci iz Lovačkog društva „Fazan” raditi gulaš.

Koliko je važan ovaj događaj istaknula je načelnica Općine Konjščina, Anita Krok.

-Prošle godine je utrka prvi puta bila organizirana i bilo je jako puno natjecatelja. Ove godine se očekuje još više natjecatelje, a nadam se da će sudjelovati i puno djece. Utrka je važna za promociju sporta i zdravoga života, to je jedna krasna manifestacija tako da pohvaljujem samu ideju i organizaciju. U nju je uključeni i Mjesni odbor Kosovečko i zbilja velik broj naših udruga, tako da se može reći da je ovo utrka koja povezuje i naše ljude – poručila je načelnica Krok te dodala kako Općina Konjiščina uvijek podupire manifestacije na području općine, pa tako i ovu.

Uz organizatore Sportsko društvo Mala Erpenja, tu su Izviđači Konjščina, Lovačko društvo „Fazan”, Vatrogasna zajednica Konjiščina, MO Kosovečko, Savjet mladih Konjščina, Zagorska trkačka liga i TZP Zlatni istok Zagorja.

Treba napomenuti da će pobjednici dobiti medalje i diplome, ali i druge bogate nagrade. Dječje nagrade za dječake i djevojčice sastoje se od meda, čokolade i sportske bočice, za sva osvojena mjesta.

Za odrasle, za prvo mjesto nagrada je Hervis poklon bon od 30 eura, ručak u restoranu Zagyland, Beeven kozmetika i boca vina vinarije Petrovečki. Za drugo mjesto tu je ručak u restoranu Savanna, Beeven kozmetika i boca vina vinarije Petrovečki, dok je nagrada za treće mjesto Beeven kozmetika i boca vina OPG Kraljica.

foto: fb Patricija Bozic
sjever.hr
22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.