Now Reading:
U zagorskom Domu za starije umirovljenica zadobila opekline 3. stupnja – još se ne zna kako je do toga došlo
Full Article 2 minutes read

U zagorskom Domu za starije umirovljenica zadobila opekline 3. stupnja – još se ne zna kako je do toga došlo

Prije desetak dana, 65-godišnja štićenica jednog Doma za odrasle u zagorskom Desiniću zadobila je opekline 3. stupnja leđa, prsnog koša te jedne ruke, piše Jutarnji list

Nakon incidenta, zagorska policija provodi istraživanje i utvrđuje sve okolnosti nemilog događaja koji je šokirao kćer ozlijeđene žene, piše Jutarnji.

Naime, ona sumnja u niz nepravilnosti, posebice nakon što se, kako kaže, točna lokacija gdje je došlo do požara naprasno promijenila”.

– O svemu sam doznala sutradan tek kad me nazvala socijalna radnica doma. Rekla mi je: ‘Vaša je mama u bolnici, pušila je u dvorištu, sjedila je na klupi i zapalila si majicu‘. Zanijemila sam. Odmah sam išla zvati bolnicu, a potom i policiju koja mi je, znači dan kasnije od događaja, rekla da o nezgodi s mojom majkom ne zna ništa! Da bi mi dan kasnije socijalna radnica poslala e-mail u kojem piše da je stanoviti A.R. vidio da moja majka gori i da zove upomoć na klupi pa su joj pritekli u pomoć. Gdje je tu osoblje bilo? Zaštitar na ulazu? Je l‘ moguće da jedna cigareta tako zapali osobu i da to nitko ne vidi? Opet sam zvala policiju pa se priča promijenila. Rekli su mi da su bili u Domu te da se izgleda sve dogodilo unutar doma, a ne u dvorištu, pa da čekaju da iz Zagreba stignu tehničari i pregledaju videonadzor – rekla je za Jutarnji kćer ozlijeđene žene, koja inače živi u Italiji.

Ozlijeđena štićenica čeka već treću operaciju, a kćer pokušava saznati što se dogodilo.

– Hoću istinu. Želim znati okolnosti nezgode. Moja majka plaća taj dom od svoje penzije i nije tamo besplatno. Kako je moguće da netko toliko gori i da to nitko ne vidi duže vrijeme? Kad štićenik puši, zna se da mora biti pod nadzorom bio on unutar doma ili u dvorištu jer za njega u tom slučaju su odgovorni svi u domu – zaključuje kćer ozlijeđene umirovljenice.

sjever.hr/ Jutarnji.hr

21.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.