Now Reading:
Pogledajte koliko košta kvadrat stana u Varaždinu pa recite je li to opravdana cijena?
Full Article 1 minutes read

Pogledajte koliko košta kvadrat stana u Varaždinu pa recite je li to opravdana cijena?

I dok cijene nekretnina u Europi stagniraju ili čak padaju u Hrvatskoj te cijene rastu. Naime, prema podacima portala Crozilla.com, raspon prosječnih srpanjskih cijena stanova kreće se između 1350 eura i gotovo 5.000 eura po kvadratu.

Gradovi na jadranskoj obali ističu se visokim cijenama, osobito luksuzne destinacije poput Opatije, a prosječna oglašavana cijena kvadrata koja prelazi 4.000 eura u srpnju je zabilježena u nekoliko gradova na moru.

Što se tiče kontinenta, primjerice na zagrebačkom tržištu nekretnina cijene su i dalje više no u ostalim gradovima u unutrašnjosti, ali više i od nekih gradova na Jadranu, a za kvadratni se metar stanova u Zagrebu u prosjeku tražilo 2.850 eura.

Gradovi u unutrašnjosti poput Varaždina i Bjelovara prikazuju različite trendove. Dok Varaždin bilježi pad cijena na 2.509 eura, Bjelovar ostaje stabilan s cijenom od 1.784 eura po kvadratu.

Na istoku zemlje, gradovi poput Osijeka i Slavonskog Broda bilježe prosječne srpanjske cijene kvadratnog metra od 1.754 eura i 1.375 eura, uz porast od 2 posto i 0,9 posto. Unatoč mjesečnom porastu, grad Karlovac sa prosječnom cijenom od 1.356 eura i dalje ostaje među jeftinijim gradovima.

sjever.hr/crozilla.com
Foto: arhiva
21.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.