Now Reading:
Danas je Međunarodni dan beskućnih životinja – Udomite i spasite život napuštenim psima i mačkama!
Full Article 2 minutes read

Danas je Međunarodni dan beskućnih životinja – Udomite i spasite život napuštenim psima i mačkama!

Udruga Prijatelji životinja je, povodom Međunarodnog dana beskućnih životinja, dala nekoliko korisnih savjeta kako životinje ne bi ostale bez svojih domova.

– Prije svega, nitko ne mora imati kućnog ljubimca ako se ne namjerava o njemu brinuti odgovorno i s ljubavlju. Osim prehrane, redovitog kretanja i boravka u istom kućanstvu s ljudima a ne na lancu ili u svim vremenskim uvjetima, odgovorna skrb podrazumijeva i zaštitu od parazita, liječenje kod veterinara kada je potrebno, cijepljenja, označavanje mikročipom i svakako kastraciju – ističu Prijatelji životinja.

Kako navode, kastracija, osim što ima zdravstvene dobrobiti za životinju i kastrirana životinja može živjeti dulje, najučinkovitiji način sprječavanja nastanka neželjenih štenaca i mačića.

Ujedno su ukazali i na važnost mikročipiranja, koje je za pse inače i zakonski obavezno, dok je za mačke preporučljivo.

Prijatelji životinja navode da se životinjama bez doma može pomoći i tako da ih se ne nabavlja kao poklon za Božić i neku sličnu prigodu – takve životinje za koji mjesec često završe odbačene.
Poručuju da je posebno važno promoviranje udomljavanja
– Kada bi svi umjesto kupnje odabrali udomljavanje, ne bismo trebali obilježavati Međunarodni dan beskućnih životinja jer bi sva skloništa bila prazna. Ako imate uvjete za skrb o životinji, udomite psa ili mačku iz skloništa ili od udruga za zaštitu životinja kako biste spasili život i udomljene životinje i one koja dobiva njezino mjesto u skloništu – poručili su.

Popis skloništa i više informacija možete pronaći OVDJE.

sjever.hr

19.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.