Now Reading:
Župan Kolar održao prijem za Željka Člekovića, darivatelja krvi koji je svoju krv darovao 153 puta!
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar održao prijem za Željka Člekovića, darivatelja krvi koji je svoju krv darovao 153 puta!

U petak je u svojim prostorima krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa svojom zamjenicom Jasnom Petek primio Željka Člekovića, darivatelja krvi koji je svoju krv darovao 153 puta i tako spasio na desetke života. Prvi put krv je darovao 1976. godine i od tada već 47 godina tri puta godišnje daruje krv za spas drugoga.

Župan Kolar kazao je kako je Krapinsko-zagorska županija poznata po dobrovoljnim darivateljima krvi kojih je u županiji 190 koji su svoju krv darovali više od sto puta i kako je županija već dugi niz godina u samom vrhu u postotku doza davanja krvi na 100 stanovnika, ali posebna zahvala ide gospodinu Člekoviću.

-Željko je svojim primjerom i svojom humanošću, solidarnošću i svojom odgovornošću prema zajednici primjer mladim ljudima, ali i svima nama, i kako, zapravo, čovjek može pridonijeti svojoj zajednici – dodao je župan.

Željko Čleković skromno je kazao kako je on samo jedan mali kotačić koji je bio u humanitarnim akcija već dugi niz godina.

Prvi put krv sam dao 13.1.1976. godine i svih ovih godina bio sam odbijen samo tri puta. Jedanput jer sam bio u Međugorju, drugi put zbog Korone, a treći put je kriva bila viroza – ponosno je rekao Čleković.

Dodao je kako je darivanje krvi ujedno i obiteljska tradicija i kako u obitelji imaju gotovo 300 darivanja, od majke, supruge, sina, snahe i zeta.

-Uvijek je dobra rasprava o situacijama da dajemo krv, a ovo primanje i čestitka župana mi puno znače. Zahvaljujem županu i svim županijskim službama na pokrenutim akcijama za dobrobit umirovljenika. Vjerujem da će tih akcija biti još puno, s obzirom da je Županija dokazani prijatelj i osoba treće životne dobi i darivatelja krvi – kazao je Čleković i istaknuo je kako se nada da će biti više mladih koji će se odlučiti darivati krv.

msopek/sjever.hr 18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.