Now Reading:
Uz produljeno radno vrijeme, Dječji vrtić Lepoglava donosi dva inovativna programa: Učenje lepoglavskog čipkarstva i sportske aktivnosti
Full Article 2 minutes read

Uz produljeno radno vrijeme, Dječji vrtić Lepoglava donosi dva inovativna programa: Učenje lepoglavskog čipkarstva i sportske aktivnosti

Nakon 20 mjeseci provedbe, projekt “Poboljšanje usluga u Dječjem vrtiću Lepoglava”, koji je podržala Europska unija kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” uz financiranje sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, priveo se kraju. Ukupna vrijednost projekta je 148.694,50 eura.  

Grad Lepoglava udružio je snage s partnerom na projektu, Dječjim vrtićem Lepoglava. U suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, pružili su usluge produljenog radnog vremena vrtića. 

Projekt ukupne vrijednosti od 148.694,50 eura (1.120.338.80 kuna), donio je značajne rezultate, među kojima se ističe produženo radno vrijeme vrtića od 16:00 do 20:00 sati.  

Također, projekt je omogućio zapošljavanje osam osoba za potrebe projekta, te razvoj i implementaciju dva inovativna programa za djecu u okviru produljenog radnog vremena vrtića: “Male čipkarice” i “Sportska škola”. 

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i napretkom te istaknuo kako su na području Grada Lepoglave, najbitniji ciljevi koji se tiču dobrobiti djece.  

-Tako smo omogućili da sva djeca na području grada pohađaju vrtiće i nema liste čekanja. Uz potporu fondova Europske unije osmislili smo i nove sadržaje za njih. Pri kraju smo ovog projekta, preko kojeg djeca dobivaju nove vještine, nova znanja koja će im trebati u njihovom odrastanju. Jedan od projekata na koji smo izuzetno ponosni je taj da djeca već od četvrte godine uče izradu Lepoglavske čipke. Tako djeca nasljeđuju tradiciju od svojih baka i prenose je u budućnost. Omogućili smo i da se djeca bave sportom, da se kreću i na taj način budu zdraviji. Tu su i naše odgajateljice koje ih uče i omogućavaju im bezbrižno djetinjstvo. Projektom su omogućena i nova radna mjesta, za medicinske sestre, stručne suradnike i suradnike u nastavi i tehničko osoblje koje će podignuti kvalitetu našeg vrtića – rekao je Škvarić.  

m.šparavec/sjever.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.