Now Reading:
STRAVA u Velikoj Britaniji: Medicinska sestra osuđena za ubojstvo sedam beba, ali i za pokušaj ubojstva šest drugih beba
Full Article 2 minutes read

STRAVA u Velikoj Britaniji: Medicinska sestra osuđena za ubojstvo sedam beba, ali i za pokušaj ubojstva šest drugih beba

Medicinska sestra Lucy Letby proglašena je krivom za ubojstvo sedmero beba u bolnici Countess of Chester u Velikoj Britaniji. Današnje sudsko odlučivanje stavlja je u poziciju najveće ubojice beba u suvremenoj povijesti Velike Britanije. Kazna će joj biti izrečena u ponedjeljak, tada će biti utvrđeno koliko dugo će provesti u zatvoru. 

Ubijala je bebe tako što im je ubrizgavala zrak između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine, dok je radila u spomenutoj bolnici. Letby je također proglašena krivom za pokušaj ubojstva šest drugih beba na neonatalnom odjelu bolnice, koristeći metode poput namjernog ubrizgavanja zraka, prekomjernog hranjenja i trovanja inzulinom. Optužnica je imala ukupno 22 točke, prenosi Indeks.hr.

Porota razmatrala slučaj 110 sati 

Presuda je donesena nakon što je porota dulje od 110 sati razmatrala predmet. Tijekom suđenja, koje je trajalo više od 10 mjeseci, Letby je pokazivala različite emocije. 

Danas nije bila prisutna na sudu prilikom izricanja presude o krivnji. Njeni roditelji bili su prisutni tijekom suđenja. Otac je sjedio pognute glave, a njena majka je glasno plakala. 

Tko je Lucy Letby? Rekla da je oduvijek željela raditi s djecom 

Lucy Letby rođena je 4. siječnja 1990. i odrasla je u Herefordu sa svojim roditeljima, Johnom i Susan. Pohađala je lokalnu školu i fakultet. Letby je izjavila da je oduvijek željela raditi s djecom i odabrala je predmete koji bi najbolje podržali tu karijeru. Nakon završetka studija, od siječnja 2012. godine radila je u bolnici Countess of Chester. 

U sudnici su bili prisutni roditelji beba, a neki članovi porote bili su vidno uzrujani nakon što su oslobođeni dužnosti. Tužiteljstvo je navelo da želi 28 dana kako bi razmotrilo hoće li tražiti novo suđenje za šest neriješenih optužbi. Ima rok do 15. rujna da donese tu odluku. 

sjever.hr/index.hr
Foto: screnshoot fb Manchester Evening News 
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.