Now Reading:
Jedan pijan, drugi neoprezan: u dvije nesreće ozlijeđena dvojica biciklista
Full Article 2 minutes read

Jedan pijan, drugi neoprezan: u dvije nesreće ozlijeđena dvojica biciklista

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 17. kolovoza oko 15.15 sati u Natkrižovljanu, ozlijeđen je 55-godišnjak, priopćila je PU varaždinska.

Muškarac je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1.43 promila, iz smjera Vinice u smjeru Cestice. Dolaskom na nizbrdicu započeo je naglo kočiti, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem i u kočenju skrenuo ulijevo, gdje je udario u prednju desnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 28-godišnjakinja, a koja je neposredno prije nesreće zaustavila svoje vozilo uz desni rub kolnika.
Uslijed udara u vozilo, biciklist je pao na kolnik i zadobio ozlijede u vidu ogrebotina po glavi, ali je odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Također u četvrtak oko 17.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđen 26-godišnjak. Upravljao je biciklom u smjeru centra grada te je u jednom trenutku, zbog nepropisnog kretanja uz desni rub kolnika na dijelu ceste gdje postoji biciklistička traka, prednjim kotačem bicikla udario u rubni kamen fizičkog odvojka na prilaznoj cesti trgovačkom centru. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

sjever.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.