Now Reading:
FOTOGALERIJA Započeo 25. Špancirfest u Varaždinu – ulice su preplavili posjetitelji!
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA Započeo 25. Špancirfest u Varaždinu – ulice su preplavili posjetitelji!

Počeo je jubilarni 25. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja u deset festivalskih dana donosi više od 500 programa – koncerte, ulične performanse, atrakcije, predstave, ples i brojne druge, a organizatori očekuju rekordan broj posjetitelja.

Duša svakog Špancirfesta je ulični umjetnički program, a ovoga puta perfomeri koji dolaze iz desetak europskih zemalja izvest će više od 70 programa.

Finale prvog dana ovogodišnjeg Špancirfesta neće biti uobičajeni vatromet, već laserski show u 23 sata na Starom gradu, a direktorica Turističke zajednica Grada Varaždina Jelena Toth ističe da je riječ o spoju klasične glazbe i svjetlosnih efekata, showu koji je dobio brojne nagrade na europskom i svjetskom tržištu.

-S obzirom da trenutne prognoze pokazuju da je pred nama deset dana sunčanog, lijepog, toplog i ugodnog vremena, nadamo se i rekordnom broju posjetitelja – poručila je Toth.

Na glavnoj festivalskoj pozornici na Starom gradu održat će se 12 koncerata, a najveća će atrakcija biti škotska rock grupa Franz Ferdinand koja će nastupiti 22. kolovoza, dok je prva festivalska večer rezervirana za splitski TBF koji će nastupiti od 21 sat. Svi koncerti na ovoj pozornici bit će besplatni.

foto: m.djak
sjever.hr/m.djak
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.