Now Reading:
BRAVO ZA ZAGORCE: Mihaela Oborovečki, Karla Bartolović i Daniel Benačić prvaci svijeta u samostrelu
Full Article 2 minutes read

BRAVO ZA ZAGORCE: Mihaela Oborovečki, Karla Bartolović i Daniel Benačić prvaci svijeta u samostrelu

U Mađarskoj je u tijeku Svjetsko prvenstvo u samostrelu. Sjajan prvi dan za Hrvatsku reprezentaciju, točnije za natjecatelje iz zagorskih klubova koji su se okitili medaljama.

Vođa tima Hrvatske reprezentacije za velika natjecanja u samostrelu Damir Oborovečki rekao je kako smo dobili tri prvaka svijeta u kategoriji crossbow field.

-Mihaela Oborovečki iz Streljačkog kluba Veliko Trgovišće osvojila je naslov prvakinje u kategoriji žena, Karla Bartolović je svjetska prvakinja u kategoriji juniorki, ona je također članica Streljačkog društva Veliko Trgovišće, ali je rodom iz Klanjca. Svjetski prvak je i Daniel Benačić u kategoriji kadeta, a on je član Streljačkog društva Strijelac iz Krušljevog Sela. Imamo i dva doprvaka svijeta, kod kadeta to je Pavao Hac, a u muškoj kategoriji Martin Oborovečki, oboje iz Streljačkog društva Veliko Trgovišće – naglašava Oborovečki.

Naši streličari bili su uspješni i u ekipnim natjecanjima.

-Što se tiče ekipnih naslova, muška ekipa u sastavu Martin Oborovečki, Domagoj Pereglin i Marijan Kajfeš je osvojila zlato, a u ženskoj kategoriji, naslov prvakinja osvojile su Mihaela Oborovečki, Sanja Komar i Valentina Mrnjavčić – ističe voditelj tima te dodaje kako su u kategoriji juniora s Karlom Bartolović još nastupili Iva Popović Gecan i Petar Blagec.

-Vrlo smo zadovoljni rezultatima, ali to je bilo i očekivano jer to radimo profesionalno i ako se sve poklopi nema razloga da se vraćamo kući bez medalja – zaključuje Damir Oborovečki.

Na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj slijede još natjecanja u kategoriji match play.

i.belosevic/sjever.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.