Now Reading:
“AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, trebala nam je proslava pred neonacistima u Zagrebu” – sramotna poruka grčkog novinara!
Full Article 2 minutes read

“AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, trebala nam je proslava pred neonacistima u Zagrebu” – sramotna poruka grčkog novinara!

Ne smiruju se strasti nakon okršaja Dinama i AEK-a za plasman u play-off Lige prvaka. Velikim preokretom Grci su svladali Modre (2:1) na Maksimiru i napravili dobar posao pred uzvratni ogled u Ateni, no još će se neko vrijeme govoriti o njihovu slavlju pred Bad Blue Boysima.

Slavio je i jedan grčki novinar imena George Tsakiris s portala Gazzetta koji je Maksimir prozvao “neonacističkim stadionom”, a Bad Blue Boyse “neonacistima”, donosi Dnevnik.hr

Michalis, naš brate, zabavljaj se gore s Anestisom, Alexeyem i ostalim dečkima, AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu i Kostas Galanopolus je slavio ispred njihovih ljudi za tebe, s visoko podignutom crnom trakom s kojom je obrisao svoje lice. Toliko nam je trebala ova pobjeda, pogodak u ovom dijelu utakmice, ova Kostasova proslava pred neonacistima u Zagrebu! Michalis, slavi naš brate, isprike za ovo što se događa dolje, za ove koji ne poštuju uspomenu na tebe, koji okreću leđa naci-Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panathinaikosu”, napisao je Tsakiris.

Podsjetimo, u Ateni se dogodila tragedija u kojoj je izgubljen jedan ljudski život, a policija još uvijek traga za ubojicom nesretnog Michalisa.

Na utakmici između Dinama i AEK-a, Konstantinos Galanopoulos zabio je pogodak za pobjedu u 90. minuti, skinuo je crni flor s rukava i okrenuo ga prema Boysima. Nažalost, nije bio jedini koji je provocirao navijače, slično je postupio i Petros Mantalos, koji se pak okrenuo prema Boysima i prstima formirao slovo M u spomen na ubijenog Michalisa.

foto: arhiva
sjever.hr/dnevnik.hr
16.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.