Now Reading:
Uskoro kreće dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija dječjeg vrtića u Petrijancu: Općini odobreno gotovo 650 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Uskoro kreće dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija dječjeg vrtića u Petrijancu: Općini odobreno gotovo 650 tisuća eura

Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv”, u okviru NPOO-a, prijavljena je dogradnja postojećeg dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec kojom je predviđena dogradnja još četiri nova boravka.

Ministarstvo je pozitivno ocijenilo projektnu prijavu Općine Petrijanec te je 2. prosinca 2022. godine Općina primila Oduku o financiranju. Dogradnja vrtića procijenjena je na 649.810,87 EUR (4.896.000,00 kn). što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta.

Dogradnjom i opremanjem dječjeg vrtića u Petrijancu osigurat će se dodatni infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje kvalitete i dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Petrijanec. Izgradnjom četiri dodatna dnevna boravka i pratećih prostora u skladu s Državnim pedagoškim standardom stvaraju se preduvjeti za veću dostupnost usluge čime će se izravno doprinijeti obrazovnim postignućima djece te podizanju kvalitete života lokalne zajednice.

Prema podacima MZO-a, na području Općine Petrijanec evidentirano je 377 živorođene djece u dobi za vrtić. Postojeća građevina vrtića zadnji je put dograđena 2019. godine s tri dodatna dnevna boravka. S obzirom na očit nesrazmjer postojećih kapaciteta i potražnje za mjestom, broj djece na listama čekanja, poglavito za jaslice, javila za potreba za nadogradnjom vrtića.

-Danas je sretan dan za sve mještane Općine Petrijanec posebice one kojima je potreban predškolski odgoj. Nakon Odluke stigao je i Ugovor a tako je pred nama je nova velika investicija i ulaganje za projekt dogradnje dječjeg vrtića u Petrijancu. Iznimno mi je drago te sam sretan i ponosan što su nam i u ovoj godini odobreni milijuni za projekte na našem području. Dogradnja i opremanje vrtića je bitan projekt koji smo uspješno prijavili krajem prošle godine i za njega ostvarili bespovratnu potporu. U zadnjih četiri godine dva puta ćemo nadograditi dječji vrtić uz sufinanciranje i to nije slučajno, iza toga stoji veliko iskustvo i znanje. Drago mi je da državne institucije prepoznaju kvalitetu naših projekata – rekao je načelnik Željko Posavec.

Dodao je da predstoji još veći posao, ali i izazov u dogradnji, rekonstrukciji i opremanju ovog velikog projekta za Općinu Petrijanec.

-U procesu smo rješavanja darovanja dijela zemljišta od Osnovne škole Petrijanec i izrađujemo trenutno glavni projekt za dogradnju. Očekujem da će u proljeće 2024. godine krenuti toliko željena dogradnja a time i povećanje kapaciteta vrtića jer potrebe za time itekako ima – rekao je Posavec.

Projekti moraju završiti najkasnije do 30. lipnja 2026. godine.

sjever.hr
15.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.