Now Reading:
Mnoštvo vjernika hodočastilo u marijanska svetišta u Međimurju: Velika Gospa ima posebno mjesto u srcima ljudi
Full Article 1 minutes read

Mnoštvo vjernika hodočastilo u marijanska svetišta u Međimurju: Velika Gospa ima posebno mjesto u srcima ljudi

Diljem Međimurja slavila se u utorak svetkovina Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Marijina na nebu, veliki kršćanski dan koji ima osobito mjesto u srcima ljudi u Međimurju.

Mnoštvo vjernika je hodočastilo u marijanska svetišta kako bi od Majke Božje zatražilo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje, djecu i najmilije.

Diljem Međimurske županije svetkovina Velike Gospe slavi se koncertima marijanskih pjesama, proštenjima i koncelebriranim svetim misama, stoga je posebno svečano bilo u Svetoj Mariji, Belici i Svetom Martinu na Muri.

Dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Svetoj Mariji započeo je trodnevnom duhovnom obnovom, a dan uoči blagdana večernju svetu misu predvodio je biskup u miru Josip Mrzljak. Jutarnju svetu misu na sam blagdan predvodio je župnik Mirko Pilaj, dok je središnje misno slavlje predvodio preloški župnik, prečasni Antun Hoblaj.

Euharistijskoj svečanosti u Svetoj Mariji nazočili su, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, kao i mnogi drugi predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života općine i okolice.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
15.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.