Now Reading:
Misnim slavljima i procesijama obilježen blagdan Velike Gospe u Koprivničko-križevačkoj županiji – euharistijsko slavlje održat će se i večeras
Full Article 2 minutes read

Misnim slavljima i procesijama obilježen blagdan Velike Gospe u Koprivničko-križevačkoj županiji – euharistijsko slavlje održat će se i večeras

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić sudjelovali su u utorak na misnom slavlju u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama, kojem je prethodila tradicionalna zavjetna procesija.

Župa u Močilama ujedno je proslavila 40. obljetnicu postojanja, kao i službovanja prvog župnika mons. Leonarda Markača. Župan i zamjenik čestitali su mu na velikom jubileju i što sve ove godine služi Bogu na ponos svih župljana i vjernika, omogućavajući duhovni rast zajednice, a tim su mu povodom darovali fotomonografiju Koprivničko-križevačke županije.

Nakon procesije, uslijedilo je središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a vjernici će se ponovno okupiti i u večernjem euharistijskom slavlju koje će predvoditi župnik župe sv. Ivana Krstitelja iz Koprivničkog Ivanca vlč. Nikola Bukovčan.

Uz svetkovinu Velike Gospe u crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Molvama upriličena je i tradicionalna procesija Marijanskom ulicom sa zavjetnim kipom Majke Božje Molvarske, nakon čega je održano središnje euharistijsko slavlje koje je vodio biskup u miru Ivan Milovan.

Župe iz Virja, Gole, Đurđevca i Hlebina uoči blagdana Velike Gospe organizirale su tradicionalno pješačko hodočašće u svetište u Molvama, a u prigorskom kraju blagdan Velike Gospe proslavljen je u Križevcima, Glogovnici i Gornjoj Rijeci.

foto: prigorski.hr
sjever.hr/kckzz.hr
15.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.