Now Reading:
Deseci tisuća vjernika na središnjoj misi u Mariji Bistrici, nadbiskup Kutleša: Marija nam je ostavila trag ljubavi, Isusa Krista – što ćemo mi ostaviti generacijama koje dolaze?
Full Article 2 minutes read

Deseci tisuća vjernika na središnjoj misi u Mariji Bistrici, nadbiskup Kutleša: Marija nam je ostavila trag ljubavi, Isusa Krista – što ćemo mi ostaviti generacijama koje dolaze?

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u utorak su se na proslavi blagdana Velike Gospe okupili deseci tisuća vjernika, a središnju misu predvodio je zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Nadbiskup je u svojoj homiliji između ostaloga istaknuo da je Marija Bogorodica, majka u čijem se krilu začela ljudska narav i koja je prihvatila poslanje i pokazala nam put do neba. Dodao je da je između Marije i njezina uznesenja na nebo stajalo životno poslanje, prekrasni božji dar te da je isto sa svakim od nas.

Kazao je i kako je Marija napravila veliki iskorak, ali da se u životu ne može napraviti iskorak bez čvrstog držanja za korijenje.

-To nam kaže papa Franjo. Čovjek bez korijenja i prošlosti, bez osjećaja i pripadnosti narodu i crkvi, ne poznaje niti razumije samoga sebe. Zdrav osjećaj pripadnosti ne rađa bolesnim nacionalizmom u odnosu na narod ili pak vjerskim fanatizmom i zatvorenošću u odnosu na pripadnost katoličkoj crkvi, već ponosom koji ne ponižava drugoga i drugačijega, ali voli i podupire svoje – istaknuo je Kutleša.

Dodao je i da nam je Marija ostavila trag ljubavi, Isusa Krista, te da nam se valja zapitati kakvu baštinu mi ostavljamo generacijama koje dolaze nakon nas. Posebno se obratio majkama, kazavši kako Crkva posebno gleda na njih i njihovo poslanje te im poručio da svojoj djeci prenesu vjeru u Boga.

-Drage majke, čuvajte obiteljsku molitvu, molitvu Gospine krunice. Vi poput Marije i u najtežim trenucima znate svjedočiti nježnost i moralnu snagu – kazao je u svojoj homiliji nadbiskup Kutleša.

Misi je nazočio i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je izrazio zadovoljstvo što je i ovoga puta u Mariji Bistrici.

-Lijepo je biti na ovim našim svetištima. Vidim veliki broj vjernika, što me raduje i čestitam svim vjernicima ovaj veliki blagdan s molitvom prema našoj nebeskoj majci da nam pomogne nositi se s izazovima kojih ne nedostaje, svakodnevno pred nas se stavljaju mnogi tereti. Zato se danas ovdje molimo našoj nebeskoj zaštitnici – rekao je Medved.

a.kučić/sjever.hr
15.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.