Now Reading:
Savršen poklon za ovogodišnje Lovrečevo: Obnovljen je Drveni most oštećen u potresu, ukupne vrijednosti 422 tisuće eura
Full Article 3 minutes read

Savršen poklon za ovogodišnje Lovrečevo: Obnovljen je Drveni most oštećen u potresu, ukupne vrijednosti 422 tisuće eura

Završila je sanacija Drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Most se sanirao kako bi se ponovno uspostavilo redovno funkcioniranje prometovanja, sigurna prohodnost oštećenog mosta te kako bi se vratila infrastruktura u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a novim, saniranim mostom će se izbjeći daljnja urušavanja ustroja mosta i stvaranje pukotina na nosivim stupovima koji su predstavljali opasnost od urušavanja mosta.

Podsjetimo, u tu svrhu je gradonačelnica Dragica Ratković s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture 11. siječnja 2023. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupna vrijednost projekt sanacije mosta i vraćanje infrastrukture u funkciju prometa te prvobitno stanje iznosi 422 tisuće eura.

-Ovo je jedan veliki dan za nas, za jednu takvu veliku kapitalnu investiciju koja je odrađena mislim da savršeno. Bio je jako kratki rok za izvođenje, ali uspjeli smo, izgrađeni je, poseban je i lijep i uklapa se u ambijent – kazala je Ratković.

Zahvalila je svima koji su i najmanje pripomogli u stvaranju ovog vrlo važnog projekta za Grad Varaždinske Toplice.

-Još jednom zahvaljujem Ministarstvu na dodijeljenim financijskim sredstvima. Naš Drveni most preko rijeke Bednje koji je od velike važnosti za naše lokalno stanovništvo, infrastrukturu i okoliš, ponovno je zasjao onim starim sjajem kojeg se mnogi sjećaju! – rekla je gradonačelnica.

Zamjenica župana, Silvija Zagorec, prvim je korakom svečano otvorila novi Drveni most te tom prilikom zahvalila Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Gradu Varaždinske Toplice na iznimnoj produktivnosti i angažmanu.

-Ovo je most koji spaja, pa eto neka bude to svima nit vodilja. Most koji će spojiti sadašnje i buduće generacije. Kad postoji cilj, onda se i zajedničkim snagama taj cilj jedino može i realizirati. Neka ovaj most doprinese i dalje promjeni vizure Grada Varaždinske Toplice i okolice, sa svim okolnim naseljima jer svjedoci smo da se Grad Varaždinske Toplice s naseljima, razvija iz dana u dan, iz godine u godine pa neka sa tom vizijom, sa svim budućim projektima koji slijede, neka se taj trend, na zadovoljstvo, kvalitetu i podizanje standarda svih mještana, nastavi. Želim vam svima sigurno prometovanje! – rekla je Zagorec.

Predsjednica Gradskog vijeća, Ljubica Nofta, također je pohvalila vrlo vrijednu i uspješnu investiciju i podsjetila okupljene da ovaj most spaja i veze mjesta i ljude.

Miran Plišo, predsjednik Mjesnog odbora Tuhovec-Lukačevec Toplički, naglasio je kako je rekonstrukcija mosta vrlo bitna za Mjesni odbor Tuhovec, ali i za mjesne odbore u okolici.

-Prije toga mosta bio je stari most koji je bio u derutnom stanju. Ovo je velika stvar, ne samo za mjesto Tuhovec, nego i za mjesto Lovrentovec i Škrnjik koje se povezuju tim mostom. – zaključio je Plišo.

sjever.hr
14.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.