Now Reading:
ODBJEGLI OVAN U TRNJU Strani radnici kupili ga za slavlje, a on dao “petama vjetra”
Full Article 2 minutes read

ODBJEGLI OVAN U TRNJU Strani radnici kupili ga za slavlje, a on dao “petama vjetra”

Kako je jučer objavio Azil Dumovec na svojoj Facebook stranici, stanovnici Trnja u subotu su nazvali policiju da im ulicom prolazi ovan, i to bez ljudske pratnje. Policija je brzo izašla na mjesto prijave i do dolaska radnika Azila zadržali su ovna, pišu 24 sata.

Očitali su mu broj s markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja. Strani su radnici ovna kupili za slavlje. Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami. Navodno, došlo je do nesporazuma zbog njihova nepoznavanja jezika.

Iz Azila su objasnili da je do bijega ovna došlo jer su ga strani radnici, na mjestu gdje stanuju, loše privezali pa je ovan, kako su rekli, odlučio “dati petama vjetra.”

Ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb, Damir Skok, rekao je da je akcija spašavanja ovna prošla u redu i da nije bilo opiranja s ovnove strane.

– U pitanju je bio mladi ovan, oni uglavnom nisu nasilni kao stariji ovnovi, tako da nije bilo nikakvog problema prilikom zadržavanja i zbrinjavanja životinje – rekao je Skok.

Dodao je da će vlasnik ovna vratiti novac stranim državljanima jer ga je u dogovoru s Azilom Dumovec odlučio zadržati i da će ovan nastaviti živjeti na njegovoj farmi.

Ovo nije prvi slučaj da u Hrvatskoj pobjegne životinja. Prošle godine bik Joza pobjegao je iz klaonice u Slatini i lutao 16 dana, kasnije je nađen te je dobio i društvo. Također, 2018. godine u Sinju je u centru grada uočena i odbjegla svinja Pigi, koja je bila udomljena te je živjela u obližnjem stanu.

foto: Azil Dumovec

sjever.hr/24sata.hr

14. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.