Now Reading:
Nadolazeći Renesansni festival u Koprivnici donosi obilje zanimljivih događanja na samo jednom mjestu!
Full Article 2 minutes read

Nadolazeći Renesansni festival u Koprivnici donosi obilje zanimljivih događanja na samo jednom mjestu!

Manifestacija, koju je Hrvatska turistička zajednica proglasila Top manifestacijom u Hrvatskoj, ove će se godine održati od 17. do 20. kolovoza u Koprivnici. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja Renesansnog festivala su životinje. 

Prvim danom svečanog otvorenja očekuje vas mnoštvo zanimljivih događaja. Među njima je i dobro poznati srednjovjekovni sajam gdje će se predstaviti domaći obrtnici. Viteške interaktivne radionice prikazat će kako se u to doba gađalo lukom i strijelom, a putujući trgovci pregovarat će s Gradskim ‘socem’. Program je namijenjen i za one najmlađe, pa će tako moći uživati na dječjim renesansnim igrama i plesovima.  

Nakon dosta vremena, u Koprivnicu se vraća show s guskama i psom koji će izvesti glumci iz Francuske, a posjetitelji će moći vidjeti sove, sokol, zečeve, konje, veprove, krave, telad, raznu perad pa čak i zmije te još mnoge druge životinje. 

Od ostalih atrakcija tu je vatreni show mušketira i haramija, muzičara, zabavljača i vitezova. Jedna od glavnih sastavnica ovogodišnjeg festivala bit će domaća kreativna skupina koprivnički gubavci. 
 
Putujući trgovi obilježit će 750 godina prvog spominjanja Koprivnice, a posjetitelji će imati priliku uživati u najbogatijoj ponudi srednjovjekovnih jela i pića, kao što su divljač, ribe, jela i pivo od kopriva… Bit će prikazan i život u srednjovjekovnim viteškim logorima, a nakon izložbi životinja i nastupa sokolara, vitezovi će se ponovno upustiti u borbu mačevima, gađanje samostrelom, buzdovanom…  
 
Očekuju vas i žongleri, dvorske lude, štulaši, trbušne plesačice, a zaigrat će se i srednjovjekovni ragbi. Nastupit će i viteške skupine iz Italije, Slovenije, Slovačke, Latvije, Češke, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Izraela, BiH i Hrvatske. 

Jela i pića posluživat će se u drvenim i keramičkim posudama jer je Renesansni festival prva manifestacija bez plastike i naglasak je na ekološkom pristupu. 

U glazbenom dijelu programa nastupit će mađarska srednjovjekovna skupina “Sonivius Vappae” na autentičnim srednjovjekovnim instrumentima, a najavljena je i cirkuska predstava “Balade Jage III. Kukuriječkog.“ 

Pripremljen je i program besplatnog Pan Renesansnog vlaka te kraljevska pozornica, a u glazbeno-plesnom dijelu zabavljat će vas “Pipers of Transylvania” iz Rumunjske, nastup plesne skupine “Prsteki”, “Kontea” iz Konjščine i mnogi drugi.  

U večernjim satima uprizoriti će se noćni napad na Grad gađanjem vatrenim kuglama i strelicama, topovima, mušketama, arkebuzama, a vatreni show pokazat će gutač vatre iz Češke.  

sjever.hr/koprivnica.hr
13.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.