Now Reading:
HABIJAN: Uz Špancir 2023. očekuje nas i prosvjed SDP-a uz podršku zastupnice Barbare Antolić Vupora protiv poskupljenja javne usluge odvoza otpada
Full Article 2 minutes read

HABIJAN: Uz Špancir 2023. očekuje nas i prosvjed SDP-a uz podršku zastupnice Barbare Antolić Vupora protiv poskupljenja javne usluge odvoza otpada

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan oglasio se na društvenim mrežama i najavio skorašnji prosvjed SDP-a. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“-2018. godina SDP / Marković / Bosilj: “Reakcija građana i njihove kritike upućene gradskoj vlasti pokazuju da Varaždinci nisu ovce za šišanje. Kako bi što prije došlo do smanjenja računa, Klub vijećnika SDP-a je u proceduru za Gradsko vijeće poslao akt izmjene Odluke o obavljanju javne usluge prikupljanja otpada.”

2019. godina SDP / Bosilj / Marković: “Povećanje cijene odvoza otpada je posljedica lošeg rada gradske uprave.”

-veljača 2023. SDP / Marković: “Cijena odvoza otpada neće rasti, ali dugoročno postoji problem pronalaska radnika.”

ožujak 2023. SDP / Bosilj: “Građani Varaždina neće plaćati veću cijenu prikupljanja komunalnog otpada.”

kolovoz 2023. SDP / Bosilj / Marković: “Poskupljenje po litri otpada bit će 123 posto” / “Cijena odvoza jedne kante od 120 litara u domaćinstvima porasti će s 1,39 eura na 3,11 eura. U zgradama s 12,76 eura na 28,49 eura.”

Kronologija jasno pokazuje kako se mijenja i narativ i djelovanje. Jedna retorika i postupci kad si u oporbi, druga kada si na vlasti.

Ipak, očekujem bar malo dosljednosti kod SDP-a, pa da imamo nekoliko prosvjeda na Korzu, kaznene prijave.

Očekujem da će na prosvjedu, kao i 2019. godine, biti i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora koja nadam se da misli kako su Bosilj i Marković 2019. godine mislili da misle da cijena odvoza otpada ne smije rasti, odnosno da su tako mislili i misle i 2023. godine”, napisao je na društvenim mrežama Habijan.

foto: arhiva
sjever.hr/ fb Damir Habijan
13.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.