Now Reading:
Pomoć roditeljima: Za radne bilježnice, atlase i mape za likovni, Općina Cestica izdvojila 27 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Pomoć roditeljima: Za radne bilježnice, atlase i mape za likovni, Općina Cestica izdvojila 27 tisuća eura

Od rođenja do završetka školovanja iz Proračuna Općine Cestica izdvajaju se znatna financijska sredstva, a na jesen prvog dana škole svi učenici dobiti će potrebne radne bilježnice, atlase i mape za likovni za što je Općina izdvojila 27 tisuća eura.

U cilju osiguravanja što boljih uvjeta života stanovništvu Općina Cestica preko raznih programa nastoji se brojnim mjerama i poticajima pomoći žiteljima u svim fazama života. Posebna briga Općine Cestica su mladi i mlade obitelji, a u cilju da se mladi zadrže u Općini i da nastave tu živjeti iz općinskog proračuna se za svako novorođeno dijete roditeljima dodijeli novčana pomoć, a na pomoć roditelji mogu računati i u svim kasnijim fazama odrastanja djece sve do završetka obrazovanja.

Pomoć mladim obiteljima ogleda se i kroz sufinanciranje cijene Dječjeg vrtića koji se sufinancira s iznosom od 113 eura za prvo dijete, s 130 eura za drugo dijete, a ukoliko iz jedne obitelji u vrtić ide troje djece, za treće dijete općina Cestica podmiruje sve troškove boravka. Kako bi Općina omogućila boravak u dječjem vrtiću svoj djeci kojima je to potrebno, kreće se u njegovu dogradnju.

-Tijekom osmogodišnjeg školovanja svim učenicima osigurani su besplatni udžbenici, radne bilježnice, mape za likovni odgoj i zemljopisni atlasi, a sufinancira se i produženi boravak učenika u školi – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Posljednjih desetljeća sufinancira se i prijevoz učenika u srednjoškolskom obrazovanju, a kako bi se roditeljima pomoglo u troškovima studiranja djece iz općinskog proračuna za sve studente druge i viših godina studija osigurane su stipendije, a posljednjih godina, prema socijalnom kriteriju stipendije se dodjeljuju i studentima prvih godina.

-Posljednjih desetljeća na području općine Cestica značajna su ulaganja u poboljšanje komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva, očuvanja kulturno povijesne baštine i društvenog života. Iz gore navedenih programa podrške mladim obiteljima želja nam je da nakon školovanja mladi nastave tu živjeti i stvarati, a u čemu već niz godina podršku daju svi vijećnici Općinskog vijeća Općine Cestica – ističe Korotaj.

Djeca s područja općine Cestica osnovno školsko obrazovanje stječu u matičnoj školi u Cestici te u područnim školama u Lovrečanu i Natkrižovljanu.

sjever.hr
11.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.