Now Reading:
Lubreške i čakovečke mažoretkinje briljirale na svjetskom prvenstvu u Liverpoolu
Full Article 2 minutes read

Lubreške i čakovečke mažoretkinje briljirale na svjetskom prvenstvu u Liverpoolu

Ludbreški mažoret i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije, vraćaju se sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i mažoretu u Liverpoolu sa zlatnom i dvije srebrne medalje. Ukupno su se predstavili s četiri koreografije u dvije dobne skupine, a zlatnom medaljom okitili su se u kategoriji tradicionalni mažoret ples (mlađi junior), dok su mlađi juniori i juniori osvojili srebra u kategoriji mažoret show – twirl. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju na svijetu u ovim disciplinama na kojem je ove godine sudjelovalo oko 2400 sportaša u rasponu od 12 do 25 godina.

– Hvala svima koji su nas bodrili, dali smo sve od sebe da Ludbreg i Hrvatsku predstavimo u najljepšem mogućem svijetlu i drago nam je da smo u tome bili itekako uspješni! Ovo vrhunsko natjecanje je kruna našeg sporta, a dokazali smo da smo u samom vrhu svjetskih timova te s veseljem očekujemo nove koreografije i sljedeće nastupe. Vjerujemo da smo nastupima pokazali koliko je ovo zanimljiv i uzbudljiv sport jer kombinira plesne i akrobatske vještine s umjetnošću i uistinu je prekrasno bilo vidjeti najbolje na svijetu, njihovu snagu, brzinu i spretnost na jednom mjestu – poručili su natjecatelji.

Od srca su zahvalili svim donatorima i sponzorima koji su doprinijeli njihovom odlasku na Svjetsko prvenstvo, kao i roditeljima na pratnji na i svesrdnoj podršci.

Ovim iznimnim rezultatima koje su postigli, prethodili su tjedni i mjeseci treninga te uvježbavanja prekrasnih koreografija koje osmišljavaju treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.

Mlađe juniorke čakovečkih mažoretkinja u kategoriji Baton flag svjetske su prvakinje u mažoret plesu, dok su juniorke brončane u istoj kategoriji. Tradicionalni mažoret ples Juniori osvojio je 5. mjesto.

– Neizmjerno smo sretne i ponosne na ova postignuća, ipak je ovo svjetska razina, a isto tako i povijesni uspjeh Čakovečkih mažoretkinja – napisale su čakovečke mažoretkinje na Facebooku.

foto: Mažoret i Twirling klub Ludbreg, Čakovečke mažoretkinje & twirling klub Čakovec/Facebook

sjever.hr

11. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.