Now Reading:
U Zagrebu se naveliko radi na obnovi osnovnih i srednjih škola!
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu se naveliko radi na obnovi osnovnih i srednjih škola!

Gradilišta triju zgrada osnovnih škola – OŠ Bukovac, OŠ Ante Kovačića i OŠ Jakuševec obišao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sa suradnicima iz nadležnih ureda.

Zgrada OŠ Bukovac u završnoj je fazi izvedbe, a vrlo brzo uslijedit će i njezino opremanje kao i uređenje okoliša, čiji je preduvjet bio rješavanje složene infrastrukturne situacije na parceli. OŠ Ante Kovačića dogradnjom četiriju učionica napustit će trosmjensku nastavu, a izgradnjom dvodjelne sportske dvorane značajno unaprijediti sportsku infrastrukturu toga dijela grada. Na mjestu uklonjene OŠ Jakuševec niknuli su temelji nove, dugoočekivane zgrade.

Progušćivanje mreže školskih zgrada kao i njihova dogradnja, a u svrhu povećanja dostupnosti i usklađivanja s Državnim pedagoškim standardom predstavlja prioritet ove gradske uprave. Ukupna vrijednost radova na ove tri škole iznosi gotovo 35 milijuna eura.

Dan ranije, Korlaet je također obišao radove na školama, a radi se o zgradama Gimnazije Tituša Brezovačkog, Gornjogradske gimnazije te Prve ekonomske škole, pojedinačno zaštićenim kulturnim dobrima posebno zahtjevnim za obnovu.

Sva tri projekta započeta za prethodne uprave bilo je potrebno značajno izmijeniti/novelirati u skladu s preporukama Međunarodnog povjerenstva za konstrukcijsku obnovu graditeljske baštine koje je Ministarstvo kulture i medija osnovalo u ožujku 2021. godine. Gimnazija Tituš svoja vrata učenicima otvorit će tokom 10. mjeseca, dok će Gornjogradska i Prva ekonomska biti dovršene u ljeto 2024.

foto: zagreb.hr
sjever.hr/zagreb.hr
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.