Now Reading:
U Murskom Središću održana završna konferencija projekta ‘Zaželi – pomoći ćemo’: Zaposleno 10 gerontodomaćica koje brinu za 65 korisnika
Full Article 2 minutes read

U Murskom Središću održana završna konferencija projekta ‘Zaželi – pomoći ćemo’: Zaposleno 10 gerontodomaćica koje brinu za 65 korisnika

U Centru za kulturu ‘Rudar’ Mursko Središće, održana je završna konferencija projekta ‘Zaželi – pomoći ćemo’, koji se provodi na području grada Mursko Središće, općine Mala Subotica i općine Selnica u razdoblju od 8 mjeseci, počevši od 15.12.2022. godine.  

Na projektu je zaposleno ukupno 10 gerontodomaćica, od čega pet na području grada Mursko Središće, tri na području općine Mala Subotica i dvije na području općine Selnica. Gerontodomaćice se posljednjih šest mjeseci brinu za 65 korisnika na području provedbe projekta kojima je pomoć potrebna. 

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za socijalni rad, Općina Mala Subotica i Općina Selnica. Ukupni iznos projekta je 64.768,73 €, a financiranje je 100% i to 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda. 

Važnost takvih projekata i zadovoljstvo što se provode na ovom području, naglasili su u svojim govorima saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Čakovec, Nikola Hren.

Završnoj konferenciji prisustvovale su i žene koje su na projektu zaposlene kao gerontodomaćice i brinu korisnicima. 

sjever.hr/mursko-sredisce.hr
Foto: mursko-sredisce.hr
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.