Now Reading:
Predstavnice UNICEF-a posjetile Koprivničko-križevačku županiju – razgovaralo se o zaštiti djece na poplavljenim područjima
Full Article 2 minutes read

Predstavnice UNICEF-a posjetile Koprivničko-križevačku županiju – razgovaralo se o zaštiti djece na poplavljenim područjima

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 10. kolovoza održan je sastanak s predstavnicama UNICEF-a u Hrvatskoj na temu situacije nakon poplava koje su proteklih dana pogodile općine uz rijeku Dravu.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera CZ KKŽ te načelnici općina Drnje i Peteranec, Petar Dombaj i Ivan Derdić informirali su predstojnicu UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj Reginu Castillo i voditeljicu Odjela ranog razvoja djece Đurđicu Ivković o stanju na terenu te svim aktivnostima koje su provedene u proteklih nekoliko dana.

Predstavnice UNICEF-a su zahvalile Županiji i općinama na svemu što rade kako bi djeca i najugroženije društvene skupine imale adekvatne uvjete za život te su izrazile zadovoljstvo što škole i vrtići nisu pretrpjele štetu usred poplave.

Zamjenik Ljubić je istaknuo kako je Županija tijekom cijele krizne situacije vodila brigu o svim društvenim skupinama te da se i nevezano za aktualnu situaciju u Koprivničko-križevačkoj županiji u kontinuitetu ulaže u razvoj djece i mladih te brine o kvalitetnim uvjetima obrazovanja i zdravstveno-socijalnoj zaštiti.

– Odlično surađujemo sa školama, zdravstvenim ustanovama, Policijskom upravom, organizacijama civilnog društva i svima koji izravno utječu na razvoj dječjeg zdravlja i okruženja. Stvaramo uvjete za jednak osobni razvoj djece u svakoj jedinici lokalne samouprave, svima želimo pružiti jednake mogućnosti za rast i razvoj. Uspješno provodimo socijalnu politiku društvene inkluzije, a koliko smo uspješni govori i činjenica da smo ove godine dobili i prestižni status „Županija –  prijatelj djece – poručio je zamjenik Ljubić.

Nakon susreta u Županiji, predstavnice UNICEF-a su u pratnji načelnika Dombaja i Derdića posjetile područja koja su bila pogođena poplavom kako bi se dodatno informirale o razmjerima šteta koje je prouzročila elementarna nepogoda.

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

10. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.