Now Reading:
Najavljen 25. Međunarodni nogometni turnir “Međimurec U-14” – i ove godine privukli su renomirane europske klubove!
Full Article 2 minutes read

Najavljen 25. Međunarodni nogometni turnir “Međimurec U-14” – i ove godine privukli su renomirane europske klubove!

Nogometni klub „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec organizator je 25. jubilarnog izdanja Međunarodnog nogometnog turnira koji će se održavati od 19. do 20. kolovoza.

Ovogodišnje izdanje okupit će više od 320 mladih nogometaša iz 16 klubova iz 12 različitih zemalja svijeta. NK „Međimurec“ već godinama uspješno organizira ovu vrstu turnira na kojem je dosad nastupilo više od 40-ak ekipa iz 20 država svijeta te je do sada okupio više od četiri tisuće nogometaša.

Međimurec će ove godine okupiti sjajne ekipe: GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, FC Juventus, FC Aston Villa, FC Crvena Zvezda, AC Sparta, IF Hammarby, FC Oxala, PFC CSKA, fc Legia, Fc Adria, NK Varaždin, SK Rapid, FC Ferencvaros, ŠK Slovan i domaćine NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

Turnir su na konferenciji za medije najavili predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Međimurec U-14 Mišel Ganzer, uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnika Općine Nedelišće Nikole Novaka i predsjednika Međimurskog nogometnog saveza Kristijana Antolovića koji su istaknuli značaj turnira za Međimurje te promociju Međimurja kao prvu Europske regije sporta.

– Jedan od najboljih Hrvatskih i najznačajniji europski turnir za ta godišta, obilježava svojih 25. godina na što smo izrazito ponosni – rekao je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Međimurec U-14 Mišel Ganzer.

Kazao je kako su i ove godine privukli renomirane Europske ekipe, no najznačajnije ime ovogodišnjeg turnira svakako je FC Juventus te da će zatvaranju turnira i podjeli medalja prisustvovati Zlatko Dalić.

Zahvalu svim članovima NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec na višegodišnjoj organizaciji ovog hvalevrijednog turnira uputio je župan Matija Posavec pritom naglasivši zadovoljstvo što jedna mala sredina postaje središte Europskog nogometa. 

– Dovesti ove svjetske klubove u najsportskiju i najnogometniju županiju u Hrvatskoj veliki je uspjeh i potvrda da smo itekako atraktivna sredina za treninge i kampove, ali i za ovakve sportske manifestacije – kazao je župan Posavec.

Velik broj dosadašnjih sudionika turnira iz Hrvatske postali su reprezentativci i članovi najvećih međunarodnih nogometnih klubova, poput Matea Kovačića, Ivana Perišića, Marka Pjace, Tina Jedvaja, Andreja Kramarića, Nikole Kalinića i Joške Gvardiola.

foto: Međimurska županija

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr

10. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.