Now Reading:
‘Ludbreg petkom’: Ovoga tjedna očekuju vas zvuci južnoameričke tradicionalne glazbe 
Full Article 1 minutes read

‘Ludbreg petkom’: Ovoga tjedna očekuju vas zvuci južnoameričke tradicionalne glazbe 

U sklopu programa ‘Ludbreg petkom’, kojeg provodi Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg, 11. kolovoza održat će se koncert južnoameričke tradicionalne glazbe sastava Alma del Viento! 

Koncert u atriju dvorca Batthyany počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu. 

Alma del Viento – Viva Mercedes! program je južnoameričke tradicionalne glazbe inspirirane najvećom argentinskom pjevačicom i aktivisticom Mercedes Sosa. Pjesme i skladbe Argentine, Bolivije, Perua, Čilea, Urugvaja gotovo pa su nepoznate publici na ovim prostorima. Izvode ih glazbenici predvođeni našim ponajboljim gitaristom za latino glazbu s ovih prostora, Darkom Horvatom, te akademskom flautisticom Zrinkom Božičević Plavec.

Iza oboje ovih svestranih glazbenika, multiinstrumentalista dugi je niz uspješnih koncerata, nekoliko nosača zvuka i gostovanja. Autentični u svom izričaju, uživaju ugled među latinoameričkim kolegama i vjerno predstavljaju taj glazbeni svijet. Darku i Zrinki pridružuje se svestrana vokalistica Ivana Galić, bubnjar, perkusionist Filip Šmit te basist i akademski saksofonist Mario Jagec. 

sjever.hr/ludbreg.hr Foto: ludbreg.hr
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.