Now Reading:
Župan Posavec: Od povijesnih vodostaja dviju rijeka, Međimurje je obranjeno dobrom organizacijom, predanim radom i zajedništvom!
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec: Od povijesnih vodostaja dviju rijeka, Međimurje je obranjeno dobrom organizacijom, predanim radom i zajedništvom!

Proteklih dana brojne su Međimurke i Međimurci davali sve od sebe kako bi se uspješno borili s nedaćama koje im je donio visoki vodostaj Mure i Drave.

Nasreću, sve je prošlo bez većih šteta te, ono najvažnije, bez ljudskih žrtava, a Međimurje je obranjeno jer su oni koji su to trebali odradili dobar posao, uz podršku onih koji možda nisu trebali, ali su bili „na prvoj crti” jer su jednostavno takvi ljudi!

Svima koji su sudjelovali u obrani od poplave, župan Matija Posavec obrati se na društvenoj mreži.

-Povijesno visoki vodostaji i protoci rijeka Mure i Drave koje prolaze kroz gotovo cijelu dužinu našeg Međimurja stavile su proteklih dana pred nas velike izazove. No u teškim i zahtjevnim vremenima, kao i uvijek do sada, pokazala se odlična organiziranost svih službi, volontera, vatrogasaca, civilne zaštite, a osobito građana koji su kroz jedinstvo, neumornost i spremnost na pomoć sebi i drugima pokazali kako se sve teškoće mogu prevladati s minimalnom štetom – napisao je župan.

Vodostaji i protoci rijeka su u opadanju, ukidaju se i izvanredne mjere obrane od poplava, voda se povlači, ali još uvijek se pojačano kontroliraju deseci kilometara nasipa i potencijalno kritične točke na preko 100 kilometara branjenog područja, dodao je.

-Kontroliraju se i podzemne vode i kroz koji dan očekujemo potpunu normalizaciju života, rada i funkcioniranja brojnih naselja uz naše rijeke. Još uvijek smo svi u punoj pripravnosti, a nakon što sve prođe bit će vremena i za utvrđivanje štete, zahvale svima, ali i planove za daljnje postupanje, napisao je Posavec, a uz tekst objavio je i fotografije snimljene prilikom obilaska terena.

izvor i foto: FB – m. posavec
a.kučić/sjever.hr
09.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.