Now Reading:
Vatrogasac Patrik branio Mursko Središće, pa odjurio u rodilište: „Dok smo mi Muru pazili, doma su rode hodale”
Full Article 2 minutes read

Vatrogasac Patrik branio Mursko Središće, pa odjurio u rodilište: „Dok smo mi Muru pazili, doma su rode hodale”

Nakon rekordno visokog vodostaja Mure od 534 centimetra te velike borbe za spas grada od podivljale rijeke, situacija u Murskom Središću se smirila i već je mnogo toga i sanirano.

U borbu su se uključile sve službe, svatko tko je mogao dao je svoj doprinos, među njima i brojni vatrogasci. Nije s e spavalo, nije bilo vremena za predah, ali jedan od njih morao je pronaći vremena za odlazak u rodilište.

Kako piše Ivan Tomašković za portal 24 sata, riječ je o Patriku Vrbaniću, 30-godišnjem pripadniku DVD-a Mursko Središće.

On je u ponedjeljak odradio dežurstvo, spašavao ljude od poplava, a potom otišao u Županijsku bolnicu Čakovec. Naime, njegova supruga Stela dobila je trudove i morala je roditi prije termina.

-Teško je riječima opisati osjećaje koji vas preplave. Došao sam iscrpljen, ali u tom trenutku sve je prestalo. Tu vam se isprepliću osjećaji radosti, ponosa i straha. Naravno, supruga je najzaslužnija jer ona je veliki borac i najhrabrija – ispričao je Patrik, koji je prvi put postao otac.

Maleni je rođen s 2300 grama i dugačak je 44 centimetra. Patrik i njegova supruga Stela dali su mu ime Adeo čije je značenje Bogom dan.

Članice i članovi DVD-a unatoč poslu nisu zaboravili čestitati kolegi Patriku i njegovoj supruzi, pa su na društvenoj mreži, uz prigodnu fotografiju, objavili:

Dok smo mi Muru pazili, doma su rode hodale, pa ravno iz dežurstva u rodilište. Čestitamo Patrik Vrbanić i Stela Vrbanić!

Čestitamo i mi!

foto: fb – vatrogasci mursko središće
sjever.hr/24sata.hr
09.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.