Now Reading:
Ljetna škola informatike u Krapini: Bogata ponuda radionica na više lokacija – prijavite se!
Full Article 3 minutes read

Ljetna škola informatike u Krapini: Bogata ponuda radionica na više lokacija – prijavite se!

Ljetna škola informatike održat će se od 21. do 25. kolovoza i to na više lokacija. U OŠ A. Cesarca u Krapini, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina, Srednjoj školi Zlatar, OŠ Sv. Križ Začretje i OŠ S. Radića u Brestovcu Orehovičkom.  

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 21. 22. i 23. kolovoza, te u drugom 24. i 25. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu radionice počinju u 8 sati. U prostorima VHZK na Trgu Ljudevita Gaja, u prvom krugu održava se radionica Javascript – bitna za sve koji se žele baviti web dizajnom.   

U jutarnjem terminu je i radionica robotike za početnike (mBotovi i blok programiranje). U istom prostoru u popodnevnom terminu održava se WordPress radionica u kojoj ćete naučiti izraditi funkcionalnu web stranicu koristeći CMS – dakle bez programiranja. U OŠ Ljudevit Gaj, za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku, je radionica početnici.  

U OŠ A. Cesarca je radionica Maqueen gdje se može naučiti kako rade osnovne komponente i senzori micro:Maqueen robota. U popodnevnom terminu sastavljaju se računala i uči se o hardveru. U OŠ Začretje također se održava Maqueen radionica u jutarnjem terminu.  

U popodnevnom terminu održat će se Arduino za početnike. U SŠ Zlatar od 8 do 10 je početna, a od 10 do 12 napredna robotika. Od 10 do 14 je radionica obrada slika, fotomontaža i retuširanje. U OŠ S. Radića u Brestovcu održava se radionica programiranja Vidi x mikrokontrolera. 

U drugom dijelu tjedna u zgradi VHZK je radionica Unity – kako raditi 2D igre. U drugoj učionici biti će napredna robotika (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). U OŠ A. Cesarca biti će radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima. U OŠ Lj. Gaj je radionica Arduino IoT i naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu.  

OŠ Začretje održava radionicu obrade fotografija i izrade web stranica u jutarnjem terminu, a popodne u petak uvodna radionica za Linux. Nastavnici će saznati novosti o ESEP platformi od Erasmus ambasadorice. 

Broj prijavljenih je ograničen po radionici prema veličini učionice.  

Organizatori škole su KRIK, OŠ A. Cesarca, OŠ Lj. Gaja, OŠ Sv. Križ Začretje, VHZK, OŠ S. Radića i SŠ Zlatar. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara,  Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ.

Sve ostale informacije, kao što su detaljan raspored i način prijave, možete pronaći na internetskim stranicama Krapinskog informatičkog kluba.

sjever.hr/krik-kr.hr Foto: krik-kr.hr
08.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.