Now Reading:
U Drnju voda preplavila i vikendicu, dječje igralište… HGSS čamcima pomaže stanovnicima
Full Article 2 minutes read

U Drnju voda preplavila i vikendicu, dječje igralište… HGSS čamcima pomaže stanovnicima

Najizazovnija situacija tijekom protekle noći dogodila se u području Podravine, između naselja Drnje i Hlebine, gdje je nasip na nekoliko mjesta počeo popuštati. U sanaciji su vatrogascima priskočili i vojnici Hrvatske vojske, njih 160.  

Tijekom jučerašnjeg dana, prva upozorenja putem državne SMS poruke poslana su stanovnicima kod Koprivnice

Voda iz rijeke Drave preplavila je područje Šoderice te je dosegnula vikendice, pri čemu je nekoliko njih poplavljeno, piše Indeks.hr.  U jednoj od tih vikendica, voda je prodrla u sve prostorije, dostigavši razinu do gležnjeva. Sav namještaj i posjed su devastirani u svega jednom satu. 

-Katastrofa. Nisam vjeroval’ da bu to tak’. Za jedan sat se sve napunilo, ne možeš vjerovati – rekao je vlasnik vikendice.  

Stanovnici Šoderice trenutno aktivno podižu nasipe kako bi spriječili slične incidente kao što je onaj koji se dogodio u toj vikendici. 

-Sve je pod kontrolom u dijelu gdje smo se najviše bojali. No, dodatni problem nam stvara jezero Šoderica i proboj Drave na legradskom dijelu. To je ono što nitko nije mogao predvidjeti, da će jezero Šoderica biti toliko puno vode. To nam stvara probleme u uzvodnom dijelu Glibokoga, gdje smo kao zadnju opciju pustili protok vode prema Dravi – rekao je Petar Dombaj, načelnik općine Drnje.  
 
I tokom noći, mehanizacija je aktivno radila na izgradnji obrambenih nasipa na tom području kako bi zaštitila osjetljivi dio. 

Dombaj je istaknuo kako je noć protekla bez problema, vodostaj je opadao, no i dalje postoji izazov s jezerom Šoderica koje se brzo puni vodom. 

Na tom mjestu, bujica je stvorila potpuno novi tok te je formirala rijeku koja se ulijeva u jezero, uzrokujući poplave vikendica i kamp-kućica.  Stanovnicima Drnja pomaže i HGSS, čamcem im prevoze hranu i potrepštine te kada je potrebno, prevoze i mještane.  

Na jezeru Šoderica potopljeno je i cijelo dječje igralište.

sjever.hr/index.hr
Foto: screnshoot yt video ePodravina.hr/fb drava.info
08.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.