Now Reading:
Rezultati svjetskog rukometnog prvenstva u Koprivnici nakon četvrtog dana
Full Article 2 minutes read

Rezultati svjetskog rukometnog prvenstva u Koprivnici nakon četvrtog dana

Nakon dana predaha, nastavljena su natjecanja na 10. Svjetskom kadetskom prvenstvu u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu. U četiri glavne skupine, osam reprezentacija je u drugi krug ušlo sa po dva boda, a osam je stiglo praznih ruku.  

Bio je to dan u kojem su neke ekipe pobjedom mogle uhvatiti vlak četvrtfinala, a dio njih s porazom oprostiti se od ulaska među osam najboljih na ovom svjetskom prvenstvu. Priliku da osiguraju četvrtzavršnicu nisu propustile reprezentacije Hrvatske, Egipta, Španjolske, Danske i Norveške. 

Egipat je nastavio pobjednički niz i protiv Brazila. Branitelji naslova jednostavno su bili nezadrživi. Zabijali su u serijama i praktički iz minute u minutu dizali svoju prednost. Prvi strijelac bio je Mohamed Elbattawi s osam pogodaka. Kod Brazila četiri pogotka Emerson Alves Dos Santos.  

Španjolska je još jednom potvrdila da je s pravom smatraju za jednog od favorita natjecanja. Protiv Češke je kontrolirala susret od početka do kraja. Vratar Alvaro Perez Mendez imao je 16 obrana. Na drugoj strani isti takav učinak imao je Filip Matoušek. 

Šesnaest reprezentacija koje nisu uspjele proći u tzv. glavnu skupinu, moralo se zadovoljiti nastupima u President Cupu.   

Island je dobio Južnu Koreju, već nakon prvoga dijela, imali su pet razlike. Japan je nakon vrlo solidnih igara, ali i tri poraza napokon našao “žrtvu“ i pobijedio Bahrein.  

Island je s četiri boda vodeći, po dva imaju Japan i Bahrein, a J. Koreja je bez bodova. 

sjever.hr/koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
08.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.