Now Reading:
U Krapini otvoren novoopremljeni dućan Narodnih novina, na mjestu bivše Tiskare Ljudevit Gaj
Full Article 3 minutes read

U Krapini otvoren novoopremljeni dućan Narodnih novina, na mjestu bivše Tiskare Ljudevit Gaj

U Krapini je otvorena nova poslovnica Narodnih novina, a novi, veći prostor, omogućio je širenje asortimana što omogućava lokalnom stanovništvu praktičnu kupovinu školskog pribora i uredskih potrepština bez potrebe za putovanjem u veće gradove.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, čestitao je knjižari Tim Papir i Narodnim novinama na otvaranju novog dućana u Krapini.

-Puno veći prostor u onom u kojem su do sada radili i naravno puno veći asortiman. On je sada, na neki način, prilagođen onome što slijedi, a to je nova školska godina. Ono što je izuzetno bitno, poruke za naše poduzetnike, da sve ono što im je potrebno za uredno administrativno poslovanje, da mogu sve nabaviti ovdje u Krapini, da ne trebaju nigdje putovati – kazao je Kolar.

Napomenuo je kako je prije deset godina otvoren dućan Narodnih novina u Zaboku, prije osam godina i u Krapini, a sada je otvoren još veći s boljom ponudom.

-Vjerujem da još ima prostora da se u Stubičkom kraju otvori jedan takav dućan, s obzirom na snagu gospodarstva i administracije koja radi na tim područjima – dodao je župan Kolar te naglasio kako je otvaranje novog dućana vrlo bitno i za roditelje, kako bi mogli sve ono što je potrebno njihovoj djeci za početak školske godine, nabaviti u Krapini.

Prostor poslovnice obuhvaća oko stotinu četvornih metara prodajnog prostora, gdje će biti četiri zaposlena radnika. Asortiman je velik i sastojat će se od približno 6 tisuća artikala u redovnoj ponudi, prilagođavajući se sezonskim promjenama i potrebama kupaca.

Ivan Bjelčić, rukovoditelj komercijalnog sektora Narodnih novina, istaknuo je zadovoljstvo što je zajedno s Tim papirom omogućeno otvaranje ove poslovnice. Naglasio je da je Krapina zaslužila ovakvu vrstu trgovine, koja pruža građanima mogućnost nabave potrebne opreme za školarce i uredsku upotrebu.

-Poslovnica je smještena na bivšoj lokaciji Tiskare Ljudevit Gaj, što ovoj poslovnici daje posebnu notu koju nema ni jedna druga poslovnica u Hrvatskoj – kazao je Bjelčić.

Tomislav Pernjek, voditelj tvrtke Tim papir, spomenuo je razmatranje lokacije dućana, ističući izbor prostora bivše Tiskare Ljudevit Gaj.

Simbolika je jaka, i dan-danas je grafička branša u Zagorju jaka i tu je opstala hrpa velikih firmi, a Tiskara Ljudevit Gaj je bila druga najveća tiskara na području bivše Jugoslavije, zato mi je drago da se baš tu nalazimo – naglasio je Pernjek.

m.šparavec/sjever.hr
07.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.