Now Reading:
Rekonstrukcija državne ceste D74 od Žutnice do Gorjaka: “Ulaganje i investiranje u ceste sa sobom donosi društveni i gospodarski razvoj regije”
Full Article 2 minutes read

Rekonstrukcija državne ceste D74 od Žutnice do Gorjaka: “Ulaganje i investiranje u ceste sa sobom donosi društveni i gospodarski razvoj regije”

Grad Krapina itekako zna koja je važnost saniranja i modernizacije cesta. Upravo stoga Grad je iznio planove o rekonstrukciji državne ceste D74, koja se proteže od Đurmanca do Lepoglave, s posebnim naglaskom na dionicu od Žutnice do Gorjaka koja se nalazi u izuzetno lošem stanju.

Očekuje se da će natječaj za rekonstrukciju biti raspisan krajem trećeg ili početkom četvrtog kvartala ove godine. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 70 milijuna kuna. U tijeku je priprema nabave te se očekuje da će taj proces uspješno proći.

Sanacija i modernizacija cesta donosi širok spektar koristi za društvo, gospodarstvo i okoliš. Svjestan je toga i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović koji je istaknuo i probleme s kojima su se najčešće susretali.

-Susreli smo se s određenim izazovima u vezi s nabavkom asfalta i izvođačima radova. S obzirom na obim radova koji su bili potrebni za Fond solidarnosti, bilo je potrebno uskladiti mnoge aspekte unutar ograničenih rokova. No, oni dijelovi koji su pripremljeni, prema dogovoru s izvođačem, trebali bi biti asfaltirani u narednih desetak dana. Vjerujemo da će se situacija s radovima sada normalizirati – poručio je gradonačelnik.

Imajući u vidu da je rekonstrukcija državne ceste D74 dio plana Hrvatskih cesta, važno je naglasiti da se ova dionica nalazi na popisu prioriteta za rekonstrukciju.

-Ulaganje i investiranje u ceste sa sobom donosi društveni i gospodarski razvoj regije, a također i poboljšanje sigurnosti u prometu, povećanje učinkovitosti i protočnosti prometa kao i bolja povezanost svih naših naselja – zaključio je Gregurović.

sjever.hr Foto: sjever.hr
07.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.