Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija osigurala 88 tisuća eura za potpore poduzetnicima iz programa START – UP
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija osigurala 88 tisuća eura za potpore poduzetnicima iz programa START – UP

U prostorijama Županijske uprave danas je održano potpisivanje ugovora o dodjeli potpora za samozapošljavanje iz programa START-UP koji Županija uspješno provodi već petu godinu. Ugovore s devet korisnika je potpisao župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako je ove godine u Proračunu za tu namjenu osigurano 88 tisuća eura te da su odobrena sredstva za 17 korisnika pri čemu je iznos pojedinačne potpore za svakog od njih četiri tisuće eura.

Ukupna vrijednost ugovora je 68 tisuća eura, preostalo je sredstava za još pet potpora pa svi zainteresirani mogu podnijeti svoje zahtjeve do 30. kolovoza ove godine.  Do sada je mjeru koristilo 80 korisnika i isplaćeno je 315 tisuća eura potpora.

– Drago nam je što na ovaj način možemo pomoći poduzetnicima koji kreću u realizaciju svoje priče, cilj nam je imati što više poduzetnika na našem području. Uvjeren sam da će vam ova direktna pomoć dobro doći i nadam se da ćete dobro poslovati i možda zaposliti još nekog u svojim obrtima i tvrtkama. Svaki je početak težak i zbog toga vam čestitam na hrabrosti i odlučnosti, a Županija će vas nastojati pratiti i kroz druge programe i potpore – poručio je župan prilikom potpisivanja ugovora.

Uime korisnika obratio se Domagoj Capek koji je pokrenuo vlastitu tvrtku u djelatnosti inženjerstva i tehničkog savjetovanja te rekao da će ovo biti dobar poticaj i vrijedna potpora koja će omogućiti građanima da lakše uđu u svijet poduzetništva.

Prioritet za potpore imale su proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine starosti.

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

07. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.