Now Reading:
BURAN VIKEND NA ZAGORSKIM CESTAMA! Jedan vozio bez vozačke, drugi nije niti položio!
Full Article 2 minutes read

BURAN VIKEND NA ZAGORSKIM CESTAMA! Jedan vozio bez vozačke, drugi nije niti položio!

Prema navodima PU krapinsko-zagorske, proteklog vikenda ulovljeno je nekoliko vozača koji su vozeći prekršili zakon. Jedan takav događaj bio je u Donjoj Batini pokraj Konjščine, a drugi u Peršavesi u blizini Mača.

U subotu, 5. kolovoza, oko 22:30 sati u Donjoj Batini, prilikom kontrole prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojima je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin.
Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako 46-godišnjak prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, kako mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena te da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Vozač je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu, uhićen je i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo. Zaustavljeni vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja idućeg dana doveden na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od pet dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

U petak, 4. kolovoza, oko 12:00 sati, tijekom nadzora prometa u mjestu Peršaves zatečen je 21-godišnji hrvatski državljani, koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,54 promila. Također je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera-zabrana upravljanja. Temeljem Prekršajnog zakona 21-godišnjak je uhićen te je u subotu, 5. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveden na sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu od pet dana.

Protiv obojice vozača slijedi vođenje redovnog prekršajnog postupka.

foto: ilustracija

sjever.hr

07. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.