Now Reading:
Projekt ‘Čitanje na kotačima’ te bibliobus predstavljeni hrvatskim braniteljima 
Full Article 2 minutes read

Projekt ‘Čitanje na kotačima’ te bibliobus predstavljeni hrvatskim braniteljima 

Na području planinarskog doma na Grebengrad, upriličeno je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO „Oluja“, u sklopu kojeg je sudjelovala i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof predstavivši projekt “Čitanje na kotačima”.  

Ovu su manifestaciju zajedno organizirali varaždinska Udruga specijalne jedinice policije “Roda” i Planinarsko društvo “Grebengrad”, a događaju su nazočili djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof. 

Okupljenim su hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te pripadnicima SJP “Roda” predstavili jedinstveni bibliobus, kojim ova knjižnica nastoji građanima i žiteljima širega novomarofskog kraja približiti knjigu kao sredstvo učenja i komunikacije među ljudima.  

Tako su uz dostojanstveno prisjećanje i odavanje počasti svim braniteljima, koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata, ravnateljici novomarofske knjižnice, Lidiji Zečević, na sudjelovanju u ovoj manifestaciji i na zalaganju da knjiga iz bibliobusa obuhvati i populaciju hrvatskih branitelja, zahvalili varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Udruge “Roda”, Dražen Vitez i tajnik udruge Ivo Loborec.

Projekt “Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se knjiga što više približila ruralnim područjima na kojima nije dostupna. 

sjever.hr/citanjenakotacima Foto: citanjenakotacima
06.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.