Now Reading:
Povijesno visoki vodostaji na Muri i Dravi – Župan Posavec: Nosimo se sa svim izazovima
Full Article 2 minutes read

Povijesno visoki vodostaji na Muri i Dravi – Župan Posavec: Nosimo se sa svim izazovima

Zbog povijesno visokih vodostaja rijeke Mure i velikih protoka vode rijekom Dravom, diljem Međimurja brane se područja kako bi se zaštitilo stanovništvo.

Nasipi trenutno odolijevaju visokom vodostaju i protoku vode, no na određenim područjima u funkciji su pumpe i zečji nasipi, napisao je na društvenoj mreži župan Matija Posavec.

-Nekoliko kuća na području Murskog Središća i Miklavca se brani vrećama s pijeskom. Na području Svetog Martina na Muri, u Žabniku, Vrhovljanu i Marofu ugroženo je desetak kuća, iz jedne su evakuirane tri osobe, no postavljene su vreće s pijeskom. Jučer poslijepodne i cijele noći radilo se na učvršćivanju nasipa na dvije lokacije kod Pušćina, a vatrogasci na još dvije lokacije postavljaju vreće s pijeskom. Zatvorena je i cesta prema Sloveniji zbog prelijevanja rijeke Mure, kao i cesta Gornji Hrašćan – Pušćine zbog vode, no to ne predstavlja opasnost za domaćinstva. Pozorno se prati i situacija na području Goričana, Kotoribe i Donje Dubrave, jer je i za taj dio poslijepodne proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava. U ovom trenutku činimo sve što možemo, prema podacima iz Austrije i Slovenije, još uvijek smo na vrhuncu vodenog vala, a kada prođe biti će najvažnije nadzirati nasipe dok razina vode ne počne padati – napisao je Posavec.

Sve službe su na terenu i na raspolaganju, od pripadnika svih sastavnica civilne zaštite, HGSS-a, te dvjestotinjak vatrogasaca iz 15-tak DVD-ova.

sjever.hr/izvor i foto: FB- m.posavec
06.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.