Now Reading:
Dani općine i župe Konjščina nastavljeni natjecanjem u kuhanju: iz šatora kod Starog grada širili se opojni mirisi kotlovine, fiša i gulaša
Full Article 2 minutes read

Dani općine i župe Konjščina nastavljeni natjecanjem u kuhanju: iz šatora kod Starog grada širili se opojni mirisi kotlovine, fiša i gulaša

U Općini Konjščina ove su godine povodom obilježavanja Dana općine i Župe organizirali cijeli niz zanimljivih sadržaja, kulturnih i zabavnih, no zbog nepovoljnih vremenskih prilika, neka događanja koja su se trebala odvijati na otvorenom su odgođena.

Srećom, ne i kuhanje kotlovine pod šatorom kod Staroga grada u Konjščini – organizirano je u nedjelju, kao i predstavljanje konjščanskih udruga.

Načelnica Anita Krok i ovom je prilikom naglasila veliku ulogu udruga u životu društvene zajednice.

-Udruge su iznimno bitne za našu općinu zbog razvoja civilnog društva. Mi smo, naime, ruralna sredina i upravo su udruge mjesto na kojem su ljudi mogu uključiti u razne aktivnosti. Upravo stoga, Općina podržava njihov rad koliko je u našoj moći, a udruge nam to uvijek vrate na pravi način. Svake se godine predstavljaju mještanima uz Dane općine, dodatno i na Uskrsnom sajmu koji smo uveli, a danas su sudjelovali u ovom gastronomskom dijelu programa proslave općine. Naši ribiči kuhaju fiš paprikaš, a lovci gulaš – izjavila je načelnica.

Iz šatora su se na sve strane širili opojni mirisi kotlovine, fiša i gulaša, bilo je i ukusnih domaćih kolača, a među sudionicima natjecanja bila je ekipa Mjesnog odbora Kosovečko.

-Mi smo se u mjesnom odboru vrlo brzo dogovorili da ćemo sudjelovati u današnjem programu jer su nam još svježi dojmovi od lani, kada je bilo zaista prekrasno. Uživali smo svi, nije bitno tko je prvi, a tko zadnji – svi sve jedu, isprobavaju, družimo se, a to je najvažnije. Druženja nas sve spaja – kazala je Patricija Božić iz MO Kosovečko, ujedno i vijećnica u Općinskom vijeću Konjščine.

Ipak, budući da je ovo bilo natjecanje, trebalo je proglasiti pobjednike. Prvo mjesto osvojila je ekipa MO Turnišće, drugo je bilo Pešćeno, dok je treća bila ekipa MO Donja Konjščina, a najboljim ekipama načelnica Krok dodijelila je vrijedne nagrade.

Iako je mnogo mještana stiglo na biciklima i bili su voljni sudjelovati u biciklijadi, ona nije održana zbog loših vremenskih prilika, a dodajmo da će se odgođeni „Dečec kup” u organizaciji NK Sloga održati iduće nedjelje, 13. kolovoza.

sjever.hr
06.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.