Now Reading:
Međimurci odali počast poginulom branitelju Branku Kosu: Prigodnim svečanostima i druženjem mještana proslavljen i Dan Kuršanca 
Full Article 2 minutes read

Međimurci odali počast poginulom branitelju Branku Kosu: Prigodnim svečanostima i druženjem mještana proslavljen i Dan Kuršanca 

Svetom misom, polaganjem vijenaca te zabavom i druženjem, u Kuršancu je obilježen 5. kolovoz –blagdan Gospe snježne, ujedno Dan Kuršanca. Pritom je u ovom naselju u sastavu Grada Čakovca proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. 

Misno slavlje u kapeli Gospe snježne predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi velečasni Ivan Munđar, a nakon mise polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulom hrvatskom branitelju Branku Kosu na tamošnjem spomen-obilježju. 

Počast su odali članovi njegove obitelji, gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuršanec, Siniša Kregar, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec, predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za sve poginule branitelje predvodio je velečasni Munđar

U ime Grada, mještanima je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te Dan Kuršanca čestitala čakovečka gradonačelnica, prilikom okupljanja u tamošnjem društvenom domu. Iskoristila je priliku da se osvrne na nekoliko pokrenutih projekata, a kao najvažniji najavila dogradnju Osnovne škole Kuršanec i izgradnju nove sportske dvorane. 

S nekoliko riječi mještanima se obratio i domaćin, predsjednik MO, zahvalio gradonačelnici na dolasku i zajedničkoj proslavi dana Kuršanca s mještanima, te pohvalio suradnju na visokom nivou koja će pridonijeti napretku mjesta. 

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom uz društveni dom, a zbog kišnog vremena odgođene su najavljene sportske igre, koje će se održati tijekom kolovoza. 

sjever.hr/cakovec.hr Foto: cakovec.hr
05.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.