Now Reading:
Započeli radovi na izgradnji rotora kod “betonare” u Velikoj Vesi
Full Article 2 minutes read

Započeli radovi na izgradnji rotora kod “betonare” u Velikoj Vesi

Na nepreglednom raskrižju kod “betonare” u Velikoj Vesi u Krapini, ovih je dana krenula izgradnja kružnog toka, koja bi trebala povećati protočnost, ali i sigurnost prometa u tom dijelu grada. Početak radova komentirao je gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, ističući da je nakon mnogih razgovora i pokušaja rješavanja prometa na tom dijelu konačno pronađeno rješenje.

-Napravljena je projektna dokumentacija, ishođene su potrebne građevinske dozvole i Hrvatske ceste su raspisale postupak nabave. Najpovoljnija ponuda je bila ona tvrtke Colas, vrijednosti negdje oko 3 i pol milijuna kuna s PDV-om. Na proljeće ove godine trebalo se krenuti s poslom, ali smo u dogovoru odlučili da se taj dio malo prolongira dok se u promet ne pusti most preko Krapinčice. Da smo krenuli u izgradnju kružnog toka prije puštanja u promet mosta, napravili bi potpuno zagušenje. Nažalost, ovdje ne postoje mogućnosti za alternativne pravce i morali smo dobro sve koordinirati kako bi se promet mogao odvijati – izjavio je gradonačelnik.

Gregurović je dodao kako je rok za izvođenje radova do kraja listopada. Promet će se regulirati tzv. “bajpasima” iz smjera Radoboja prema Krapini te iz smjera sjever-jug uz samo gradilište na cestu koja ide prema “zagorskoj magistrali“.

-Ovo je sigurno jedno od najfrekventnijih raskrižja na području Krapine. S izgradnjom ovog kružnog toka bit će riješeni sigurnosni i frekventno-prometni problemi – zaključio je Gregurović te pozvao sve sudionike u prometu na strpljenje u narednih par mjeseci za vrijeme trajanja radova.

sjever.hr
04.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.