Now Reading:
U Sloveniji zbog nevremena ima i poginulih! Ruše se mostovi, lete stabla…
Full Article 2 minutes read

U Sloveniji zbog nevremena ima i poginulih! Ruše se mostovi, lete stabla…

Rekordne padaline koje su uglavnom uzrokovale poplave u sjevernom dijelu Slovenije nisu ni blizu kraja, upozorio je u petak meteorolog Brane Gregorčič iz Slovenske agencije za okoliš (Arso). Glavnina najjačih pljuskova premjestit će se prema jugoistoku zemlje, a zatim uz granicu s Hrvatskom prema sjeveroistoku, prenosi Index.

“Vrijeme je učinilo svoje”, rekao je Gregorčič na današnjoj konferenciji za novinare. Prema njegovim riječima, količina oborina koja je pala u 12 sati bila je i veća od najvjerojatnijih scenarija, ponegdje je palo oko 200 milimetara oborine po četvornom metru.

Čitatelj slovenskog portala Siol.net poslao je snimku urušavanja mosta na cesti između Stahovice i Kamnika u mjestu Kamnička Bistrica.

Najmanje troje ljudi poginulo je od posljedica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile Sloveniju, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Rekordne padaline koje su uglavnom uzrokovale poplave u sjevernom dijelu Slovenije nisu ni blizu kraja, upozorio je meteorolog Brane Gregorčič iz Slovenske agencije za okoliš (Arso).

U Karlovcu od 12:30 pada obilna kiša, ali u karlovačkoj ispostavi Hrvatskih voda kažu da, po njihovim prognostičkim modelima, ni Kupa niti Korana neće prijeći razine najnižeg pripremnog stanja obrane od poplava tako da se u Karlovcu ne očekuje izlijevanje rijeka, već opasnost od bujica, oluje i tuče.

foto: siol.net

sjever.hr/index.hr

04. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.