Now Reading:
U Novom Marofu paljenjem svijeća obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Full Article 2 minutes read

U Novom Marofu paljenjem svijeća obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Već tradicionalno, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod križa u Novom Marofu u petak 4. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

U nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i gradskih vijećnika, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zapalio je svijeće za branitelje.

Kako je istaknuo, na ovaj se način svake godine prisjećamo onih koji nažalost danas nisu sa nama.
– Sve ovo činimo i zbog onih koji više nema, zbog onih koji su ovdje, ali i zbog nas samih da bi to sjećanje i svjedočanstvo ostalo živo u našoj zajednici – rekao je gradonačelnik Jenkač, te dodao kako je uvijek važno naglasiti da je prisjećanje važno iz razloga kako bi osvijestili gdje smo bili i gdje smo danas.

– Važno je iz razloga da se ne ponovi u budućnosti. Domovinski rat je dio naše svježe povijesti, ali vrlo važne povijesti. Danas imamo slobodnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, dio smo Europske unije, dio NATO saveza i integrirani smo u euro zoni. To je sve ono što je doktor Franjo Tuđman govorio 90-ih godina kada smo branili Hrvatsku. To su bili ciljevi naše države i sve te mogućnosti danas živimo i blagujemo – poručio je gradonačelnik Jenkač.

sjever.hr

04.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.