Now Reading:
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održao telefonsku koordinaciju zbog mogućeg izlijevanja rijeke Drave
Full Article 50 second read

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održao telefonsku koordinaciju zbog mogućeg izlijevanja rijeke Drave

S obzirom na upozorenje (narančasti stupanj pripravnosti) o mogućnosti obilne kiše s bujičnim poplavama koje je danas izdao Državni hidrometeorološki zavod za područje sjeverozapadne Hrvatske i Zagrebačke regije, danas je održana telefonska koordinacija Stožera CZ KKŽ. Načelnik Stožera CZ KKŽ Ratimir Ljubić izvijestio je kako je Stožer u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama, vatrogasnim zapovjednikom KKŽ i Službom CZ Koprivnica te da se prati situacija na terenu.

Svi načelnici općinskih stožera civilne zaštite i načelnici općina koje se nalaze u blizini rijeke Drave i vodotoka gdje se očekuje mogućnost povišenih razina vodostaja su upućeni da izvrše pripremne mjere.

Ljubić je istaknuo kako su sve operativne snage u stanju pripravnosti te da će se obzirom na aktualni razvoj situacije poduzimati daljnje mjere. Trenutno se prate vodostaji i za sada nema nikakvih potreba za intervencijama, podzeti su svi potrebni preventivni koraci.

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

04. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.