Now Reading:
Ništa od sunca, stiže promjena vremena. Izdano narančasto upozorenje, a moguće su i poplave
Full Article 2 minutes read

Ništa od sunca, stiže promjena vremena. Izdano narančasto upozorenje, a moguće su i poplave

Prema podacima sa Državnog hidrometeorološkog zavoda, ovoga vikenda stiže nam promjena vremena, s obilnom kišom, grmljavinom, a moguće su i poplave.

Postupno naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, već u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i u središnjim predjelima, a do kraja dana proširit će se i na istok i jug zemlje. Mjestimice će pljuskovi biti jače izraženi i obilniji, a ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, uz izraženije pljuskove jak i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak i sjeverni vjetar. Najniža temperatura zraka od 17 do 21, na moru između 21 i 26 °C. Najviša dnevna od 25 do 29, na istoku i u Dalmaciji od 30 do 34 °C.

Za danas je za Zagrebačku regiju izdano narančasto upozorenje, šti znači da će vrijeme biti opasno. DHMZ je izdao i priopćenje u kojem stoji da će, uslijed većih oborina, na nekim mjestima porasti vodostaji rijeka, zbog čega su moguće i poplave. No, sve ovisi o količini oborina koja će pasti na određenim područjima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Uz jačanje atmosferskih nestabilnosti koje će sa sobom donijeti naoblačenje s mjestimično obilnijom kišom, a koje će do kraja dana zahvatiti veći dio zemlje, biometeorološke prilike će na području Hrvatske biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati će biti slabije raspoloženi, uz slabiju koncentraciju i radni elan, a kronični bolesnici mogu osjećati pojačane zdravstvene tegobe.

foto – ilustracija, arhiva

sjever.hr/DHMZ

04.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.