Now Reading:
Župan Kolar ugostio Dinu Janđel, maturanticu s uspjehom na maturi među 20 najboljih u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar ugostio Dinu Janđel, maturanticu s uspjehom na maturi među 20 najboljih u Hrvatskoj

Župan Željko Kolar je u svojem uredu u Krapini ugostio Dinu Janđel, bivšu učenicu Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku koja se sa svojim uspjehom na državnoj maturi svrstala među 20 najboljih maturanta u Hrvatskoj.

Na ispitu iz Hrvatskoga jezika ostvarila je 93,64 posto bodova, što je u 0,27 posto najboljih rezultata u Hrvatskoj (centil 99,73 posto), a na ispitu iz Matematike na višoj razini ostvarila je 96,67 posto bodova (centil 99,56 posto). Ujedno je sva četiri predmeta koja je polagala položila ocjenom odličan (Matematika A, Hrvatski jezik, Engleski jezik A i Fizika).

– Saznali smo tijekom našeg kratkog razgovora da je Dina svestrana i u likovnom i glazbenom izražaju i da je bila na Prvom glasu Zagorja u Svetom Križu Začretju. Ono što je na kraju najvažnije jest da je upisala FER – zaključio je župan Kolar.

Dodao je da ovo pokazuje kako imamo sjajnu generaciju mladih, talentiranih i ambicioznih učenica i učenika od kojih možemo očekivati da jednog dana budu sjajni akademski građani.

Ono što je potrebno istaknuti, da je iz Dininog razreda još devet učenica i učenika upisao FER što je znak da je kvaliteta obrazovnog sustava u Krapinsko-zagorskoj županiji izrazito visoka, ali i koliko je jaka i odlična Gimnazija Antuna Gustava Matoša u Zaboku.

Dina je rekla kako je znala da je dobro sve riješila, ali nije očekivala da će biti u 20 najboljih u državi.

-Još više nisam očekivala nagradu, tako da sam stvarno zahvalna na tome i zahvalna što je netko odlučio prepoznati dodatni trud i rad. Drago mi je da su prepoznali baš mene i da mogu biti tu s vama – rekla je Dina.

jtukovic/sjever.hr

04. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.