Now Reading:
DHMZ upozorava na veliko nevrijeme koje nam se približava! U Sloveniji opet strašne poplave!
Full Article 2 minutes read

DHMZ upozorava na veliko nevrijeme koje nam se približava! U Sloveniji opet strašne poplave!

Danas se u cijeloj zemlji očekuje značajna promjena vremena, a zbog toga je DHMZ jučer izdao posebno priopćenje. Moguće je, smatra DHMZ, da se zbog grmljavinskog nevremena i velikih kiša izliju rijeke te dođe do bujičnih poplava, prenosi Index.

Postupno naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, već ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i u središnjim krajevima, a do kraja dana proširit će se i na veći dio zemlje.

Pljuskovi i grmljavina mjestimice će biti jače izraženi i praćeni obilnom oborinom, jakim i olujnim vjetrom, ponegdje i tučom. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, uz izražene pljuskove, na udare jak i olujan.

Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak i sjeverac i lokalno u jačanju. Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, na istoku i u Dalmaciji od 30 do 34°C. Osim toga, za četiri regije upaljen je narančasti alarm.

U Sloveniji je sinoć počela obilna kiša. Prema sadašnjim simulacijama meteoroloških modela, najveće količine oborine očekuju se na sjeveru i jugoistoku Slovenije, no položaje mjesta s obilnim oborinama teško je točno predvidjeti, navodi Meteoinfo Slovenija.

Jutros su diljem zapadne i sjeverne Slovenije poplave. Ponegdje u sjevernoj, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Slovenije već je palo više od 100 milimetara kiše, piše 24ur. Poplavilo je nekoliko mjesta, a tijekom dana očekuje se još veće izlijevanje rijeka.

foto: 24ur

sjever.hr/index.hr

04. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.