Now Reading:
AKTIVNO LJETO U LUDBREGU Evo što vas sve čeka ovoga vikenda u Ludbregu
Full Article 2 minutes read

AKTIVNO LJETO U LUDBREGU Evo što vas sve čeka ovoga vikenda u Ludbregu

Ovoga vikenda Ludbreg je prepun događanja, tako da će svi pronaći nešto za sebe.

Ovoga petka u Ludbregu će se organizirati prva disco večer na rolama, i to na prostoru za rolanje kod atletske staze. Početak je u 20:30 sati.

– Ovo je odlična prilika da izvadite stare koturaljke ili pak nove role i pokažete nam svoje umijeće rolanja i plesanja. Mogu nam se priključiti svi, i maleni i veliki, djeca, roditelji, bake, djedovi i uživati u hitovima funky disco glazbe sa štihom 70tih i 80tih – poručuju organizatori.

Za one koji petak navečer ne žele provesti na rolama, u dvorcu Batthyany u 20 sati počinje glazbeni performans “Zaboravljeni snovi” ansambla Quinta Essentia.
Ovaj glazbeni performans publici će predstaviti priču o likovima iz Shakespeareove komedije “Ukroćena goropadnica” – Petrucciu i Katarini.

-Umjetnici iz različitih disciplina su se sastali kako bi napravili predstavu koja ujedinjuje njihove discipline kako bi obogatili izvedbu i kako bi publici pristupili s raznih stajališta. Priča govori o muškarcu i ženi koji se upoznaju, koji su različitog karaktera. Kroz taj susret i upoznavanje oni se mijenjaju. Nas zanima upravo ta važnost promjene, potrebitost ljudske transformacije. Likovi će oživjeti kroz izvođački sastav, a vodilja će biti barokna glazba – kaže Anita Nodilo koja je zaslužna za režiju, scenografiju i ples.

Treba napomenuti da je ulaz na performans slobodan, a u slučaju loše vremena biti će održan u dvorani CZKIDN.

Ove nedjelje je organizirana i bonsai radionica na ludbreškom Otoku mladosti. Radionice su organizane za 6., 13. i 20.kolovoza, i sve su besplatne. Traju od 9 do 15 sati i odvijati će se oko nekoliko tema. Za radionicu vam ne treba ništa, no ako imate kakvo drvce koje je bonsai, donesite ga sa sobom .

U slučaju lošeg vremena radionice će se održati u Međugeneracijskom centru u Ludbregu (Trg svetog Trojstva 18). Informacije pratite na Facebook stranici Bonsai udruge Sjeverozapad i Aktivno ljeto u Ludbregu.

foto – arhiva

sjever.hr

03.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.