Now Reading:
U Čakovcu završilo 59. Porcijunkulovo! Ove godine rekordan broj posjetitelja
Full Article 1 minutes read

U Čakovcu završilo 59. Porcijunkulovo! Ove godine rekordan broj posjetitelja

59. Porcijunkulovo završilo je prijepodnevnim središnjim misnim slavljem, posljepodnevnom dodjelom nagrada najboljim izlagačima te večernjim koncertima, među kojima je najveći bio onaj klape „Intrade.”

Čakovec je, prema procjenama organizatora i policije, ovih dana posjetilo oko 250 tisuća ljudi, što je najviše dosad. Ipak, PU međimurska nije zabilježila niti jedan veći prekršaj ili značajnije remećenje javnog reda i mir. Unatoč povećanom broju vozila na gradskim prometnicama, nisu se stvarali zastoji. Sve javne službe, bez obzira na veliku koncentraciju ljudi u gradu, radile su nesmetano.

Prema podacima Grada Čakovca izlagačima je izdano 220 rješenja za rad. U taj broj nisu uračunati ugostitelji, kojih je također bilo mnogo. Tek se očekuju podaci o broju fiskaliziranih računa, a prošle godine su ugostiteljski objekti registrirani u čakovečkoj Poreznoj upravi imali promet od oko 610.000,00 eura.

Unatoč organizacijskim izazovima, logističkim ograničenjima i vremenskim neprilikama, na kraju je sve ispalo više nego dobro. Svakog se dana u gradu istodobno održavalo devet koncertnih nastupa, a svi su bili odlično posjećeni.

Grad Čakovec zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije.

foto: Visit Čakovec, Grad Čakovec

sjever.hr/cakovec.hr

03. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.