Now Reading:
Porcijunkulovo 2023. završilo s dodjelom priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome” u osam kategorija
Full Article 2 minutes read

Porcijunkulovo 2023. završilo s dodjelom priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome” u osam kategorija


Tradicionalnom svečanošću dodjele priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome” na Bini tradicije, odnosno na Franjevačkom trgu, službeno je završilo 59. izdanje čakovečkog proštenja, Porcijunkulovo.  

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, zajedno s direktorom Turističke zajednice grada Čakovca Filipom Horvatom, dodijelila je priznanja najboljim izlagačima, i to u 8 kategorija. 

U kategoriji ‘Najkreativnije uređeni kutak’ priznanje je dodijeljeno Eventplusu iz Domžale Slovenija (Berni), Matica umirovljenika Međimurske županije “Kaj penzioneri delaju dok ništ ne delaju” te Obrt Vesna Grgurić iz Poljane Biškupečke (tkalački stan), osvojili su titulu najboljih u kategoriji ‘Negdašnje priče’.  

Najsimpatičniji izlagač je Zoran Jagušić iz Koprivnice (Samo domaće), dok je najsimpatičnija izlagačica Gordana Varga iz Osijeka (Honopono).  

U kategoriji ‘Fest fino’, priznanje je otišlo u ruke OPG-a Jančec iz Donjeg Pustakovca (međimurski kolači) i Izletištu Zlatni breg iz Zasadbrega (međimurski trganci).  

Naj osmijeh manifestacije, prema izboru čitatelja eMedjimurja, je Katja Vuković iz Mačkovca.

Za dugogodišnje sudjelovanje na manifestaciji Porcijunkulovo priznanje je uručeno Svjećarsko-medičarskom obrtu Snježane Mekovec Črnčec iz Šenkovca (licitarska srca, medenjaci).  

Turistička zajednica grada Koprivnice bila je najbolja u kategoriji ‘Spoj dviju tradicija’. 

Gradonačelnica Ljerka Cividini i direktor Turističke zajednice grada Čakovca, Filip Horvat, zahvalili su svima koji su podržali ovogodišnje izdanje te najavili jubilarno 60. Porcijunkulovo koje će se odvijati sljedeće godine.  

sjever.hr/cakovec.hr Foto: cakovec.hr
03.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.