Now Reading:
Počinje 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u Koprivničkom Ivancu – pogledajte program i satnicu natjecanja
Full Article 2 minutes read

Počinje 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u Koprivničkom Ivancu – pogledajte program i satnicu natjecanja

Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Općine Koprivnički Ivanec i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača održat će se u subotu 26. kolovoza na parceli Poslovna zona k.o. Koprivnički Ivanec uz županijsku cestu Koprivnica – Đelekovec s početkom u 10:00 sati.

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije djeluje od 2007. godine i u tom razdoblju članovi Udruge su ostvarili brojne uspjehe, od prvaka na nacionalnoj razini do sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u oranju. Županijska Udruga orača je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i jedina koja je odsad održala čak 20 službenih natjecanja orača, a na prošlogodišnjem Državnom natjecanju ostvarila je ukupno prvo mjesto.

Članovi Udruge svake godine na državnom natjecanju ostvaruju sjajne rezultate, a u plejadi vrhunskih orača s područja županije najzapaženije rezultate je ostvario Saša Višak koji je bio prvak Hrvatske u oranju četiri puta, prvak Županije devet puta, a nastupio je i na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u.

Županija od samih početaka pruža podršku Udruzi i to kroz kupnju natjecateljskih plugova, održavanjem opreme, organizacijom natjecanja i drugim aktivnostima i jedna je od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

Program natjecanja i satnica:

8:00 – 9:30probno oranje natjecatelja
9:30 – 10:00izvlačenje startnih brojeva i postrojavanje traktora
10:00  službeno otvaranje natjecanja
10:30 – 14:00 natjecanje u oranju
14,30svečana dodjela nagrada

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.